Denne høsten bokdebuterte tvillingsøstrene Lene og Linda Engelstad med kokeboken Vegetar kosemat. Vi debuterer vår nye faste spalte "Hobbyklubbens grønne mandagstips" med en herlig grønn oppskrift fra boken.

For Lene og Linda er mat mye — hygge, kos, oppmuntring, avslapning, noe å snakke om, og noe å tenke på. Vegetarmat har etterhvert fått en stor plass i matverdenen deres, for den grønne maten er ikke bare sunn og og bærekraftig, men også utrolig velsmakende!

Her er oppskriften på en av de mange deilige vegetarrettene du finner i den nye boka Vegetar kosemat! Nå er det også perfekt tid for sopp og de herlige kantarellene i denne lasagnen.

 

God mandag!

Lasagne med soppsaus

 

DU TRENGER:

1 gul løk
4 hvitløksfedd
250 g spinat
90 g soltørket tomat i olje
400 g squash
litt olje til steking
salt og pepper

 

Kantarellsaus:
150 g kantarell
2 ss smør til steking
50g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
salt og pepper

 

150 g vellagret ost
9 lasagneplater
litt smør til å smøre ildfast form

 

SLIK GJØR DU:

Finhakk løk og hvitløk. Skyll og rens spinaten. Varm oljen i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Tilsett spinat og halvparten av hvitløken og stek til spinaten har falt sammen. (Det kan være lurt å ta halvparten av spinaten om gangen). Smak til med salt og pepper og sett til side.
Ta soltørket tomat opp fra laken og la dem renne av på et kjøkkenpapir før de grovhakkes. Skjær squash i skiver og stek dem i en stekepanne til de får en gyllen overflate. Bland sammen spinat, squash og soltørket tomat.
Rens og brøst kantarellene. Er de store, kan du dele dem i to. Stek kantarellene sammen med 2 ss smør og resten av hvitløken i en middels varm stekepanne til de har fått litt farge. Sett til side. Smelt resten av smøret i en gryte. Når smøret har smeltet, tilsetter du melet og visper det godt inn. Spe med litt og litt av melken og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus. Smak til med salt og pepper. Ta gryta av plata og bland inn smørstekt sopp.
Sett ovnen på 220 grader. Riv osten. Smør en ildfast form med smør. Legg lasagneplater, kantarellsaus og grønnsaker lagvis i formen. Avslutt med ost. Stek til overflaten er gyllen og fin, i cirka 30 minutter.