Tid for myk strikk til store og små!

 

Endelig høst og starten på strikkesesongen. I Hobbyklubben gleder vi oss stort til å strikke deilige myke gensere, skjerf, luer og votter til de kalde kveldene som nærmer seg med stormskritt. Heldigvis er det nå stappfullt av ny strikkeinspirasjon, bøker, farger og garn for sesongen.

Vi har plukket frem noen av våre favoritter blant høstens nyheter og gamle klassikere:

21 kofter til bunaden

Strikk bunadskofte

Ønsker du deg en strikkekofte til bunaden eller festdrakten din? Eller til den lille sorte?

Strikk bunadskofte presenterer Merete Norheim Myrdahl strikkekofter til 21 av de mest populære norske bunadene. De to grunnmodellene, en kort og en lang, kan kombineres med et hvilket som helst mønsterdiagram i boka.

Inspirasjon til farger og mønster på koftens krage og mansjetter har hun hentet fra broderier, border og bånd fra de norske bunadene. Dermed kan alle finne en modell og et mønster som passer til akkurat sin bunad. 

Norske votter fra alle landets fylker!

Votter

ALLE ELSKER VOTTER!

Her finner du en real skattekiste med norske strikkemønstre. Nina Granlund Sæther har reist land og strand rundt for å finne tradisjonelle norske votter og historien bak dem. Du får votter fra alle landets nitten fylker, så uansett om du vil strikke deg landet rundt for å bli kjent med teknikker og tradisjoner, eller vil strikke en spesiell gave til noen, så er denne boka et veldig godt utgangspunkt.

 

To rette og en vrang

Norske kvinners strikkeglede

Her finner du smittende strikkeglede, inspirasjon og praktiske oppskrifter, ispedd gode råd og tips mellom to permer. Her er strikkeoppskrifter til varme gaver og nyttige plagg, til liten og stor, ung og gammel, han og henne - alt fra strømper og votter, gensere, luer, skjerf, dukkeklær og babytepper. Har du noe restegarn du vil bruke eller trenger varme og gode sitteunderlag? Da finner du det i her. Oppskriftene og rådene er samlet inn i det største og mest solide kvinnenettverket her i landet, nemlig Norske Kvinners sanitetsforening. Her er de beste tradisjoner tatt vare på, samtidig som de er fornyet og oppdatert for å falle i smak hos barn eller barnebarn. Her er de beste og mest slitesterke oppskriftene samlet inn og diskutert på strikkekafeer ut over vårt landstrakte land. Her finner du en egen og original vri på den tradisjonsrike Fanakofta eller oppskriften på en nydelig dåpskjole, hvordan du kan koke en gammel ullgenser og lage de beste sitterunderlagene eller dobbeltstrikke to identiske sokker på en gang.

Klassisk og moderne frå Island!

Islandsk barnestrikk

, , og

Islandsk barnestrikk inneheld både klassiske og moderne oppskrifter til barn frå eitt år og fram til skulealder. Her får du oppskrifter på tradisjonelle genserar og jakker med nydeleg islandsk mønster, men også kjolar, heile dressar og varme bukser. Her er også mindre prosjekt som sokkar, luer og halsar. Plagga er særskilt tilpassa barnehageungar, og kleda er behagelege, varme, og godt eigna til eit nordisk klima. Til oppskriftene er det fleire ulike garnalternativ. Du kan velje mellom tradisjonell islandsk ull og andre gode garn, og du kan bruke garn i ulike prisklassar. Her finn du alt frå enkle oppskrifter for nybyrjarar til meir avanserte utfordringar for dei meir erfarne. Forfattarane er røyne strikkarar som har designa og strikka barneklede i årevis.

Gøyale babysokker

Søte, små sokker av restegarn

Gled de minste med fargerike og morsomme sokker. Her får du 40 uttrykksfulle sokkeoppskrifter for barn fra 6-12 måneder i herlige farger og gøyale mønstre. Alt fra innsekter, dyr og blomster til årstider og høytider. Alle sokkene er strikket etter samme enkle grunnoppskrift som er lett å lære, selv for nybegynnere. Her har en bestemor samlet minner fra sitt eget og familiens liv ved å designe vakre og personlige babysokker. Hun husker sin egen barndom med lek og moro og ser med undring hvordan årene har gått og barn og barnebarn har kommet til. Hver oppskrift følges av en anekdote eller et dikt som utdyper forfatterens tanker bak hvert enkelt sokkepar. Oppskriftene i boka er strikket i flere ulike typer ullgarn, og det er en egen liste over garn man kan kjøpe i norske butikker. Bruk ulikt garn for å endre størrelse og tykkelse på sokkene. Farger og pynt kan varieres i det uendelige etter eget ønske og hva du tror vil glede mottakeren.

Hekta på fletter

Fletter er noe av det vakreste du kan strikke. Masker som snor seg over og under hverandre og danner lekre mønstre - og det er utrolig morsom og gir nydelige resultater!

Når du først behersker teknikken med å strikke fletter, kan du strikke de mest avanserte mønstre – og jeg kan love deg at du kommer til å høste anerkjennelse for dine arbeider!” – Denise Samson