Tips til høstbordet!

 

Nå drømmer vi om lange kvelder rundt middagsbordet med gode venner. Og hva er vel bedre enn et skikkelig høstbord, med hjemmelagede detaljer, som både imponerer og gleder?

Marianne de Bourg er mester på å skape vakre og stemningsfulle bord som blir den lille prikken over i-en i ethvert middagsselskap. I boka Kreative Bord har hun samlet smarte hjemmelagede bordekorasjoner til alle årets sesonger og høytider, her er ett av våre favorittips til høstbordet.

Marianne de Bourg's serviettringer av lyng og bær fra boka Kreative Bord.

 

DU TRENGER:

  • Tykk grønn vikletråd
  • Tynn grønn vikletråd
  • Blåbærlyng
  • Rognebær
  • Blomsterkniv

     

SLIK GJØR DU:

Blåbærlyng mister fort bladene, så disse kan det være smart å lage tidligst dagen før du skal bruke dem.

Mål opp en ring av den tykke vikletråden som er stor nok til å rekke rundt servietten, og fest den sammen med to løkker. Kutt av små buketter av lyng og rognebær. Fest deretter små bunter av blåbærlyng med den tynne vikletråden til hele kransen er dekket. Til slutt festes en liten rognebærgren på den ene siden. Kransene kan dusjes med vann og oppbevares i en pose i kjøleskapet.