Høstkos

Glasert epleterte med franske aner

Det er høysesong for deilige epledesserter, vi har funnet frem en av våre favoritter fra boka Mormors Kaker av Kari Finngaard. Enkelt, godt og klassisk - perfekt til helgekosen!

 

Glasert epleterte

Kake med franske aner. Glasert med aprikos-syltetøy blir kaken blank og lekker.

 

TERTEBUNN:

300 g hvetemel

100 g melis

200 g smør, kaldt i terninger

1 eggeplomme

2 ss kaldt vann

 

FYLL:

4 syrlige epler

4-5 ss aprikossyltetøy

1 ts sitronsaft

 

Smuldre mel, melis og smør med hendene.

Rør inn eggeplommen til en deig.

Form deigen til en klump, og pakk den inn i plastfolie. La deigen ligge i kjøleskapet i minst en time.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Kjevle deigen ut på et melet bakebord.

Kle en smurt, rund terteform (ca.28 cm)

Pass på at deigen også dekker kantene.

Stikk ut eplekjernene.

Skrell eplene, skjær dem i tynne skriver.

Legg skivene i teglsteinmønster i tertebunnen.

Stek kaken i 25-30 minutter.

Varm aprikossyltetøy og sitronsaft i en liten kjele.

Pensle over eplene til de skinner.

 

Server gjerne epleterten med vaniljekrem.