En varmende og enkel suppe med masse smak!

Skogsoppsuppe

Ny uke og perfekt med suppe  — om ikke annet så fordi det rett og slett er enkelt. Skogsoppsuppe er både naturlig, sunt og veldig godt! Denne oppskriften har vi lånt fra boka "Kraft" av Gry Hammer, vinner av matprisen 2017!

Skogsoppen kan byttes ut med sjampinjong eller en annen sopp du liker, elller så kan du bruke tørket sopp som er rehydrert ved å ligge i vann i en time.

 

Suppe til 4 personer:

 

HVA

4 ss smør

1 hel løk

1 liter renset skogsopp

5 dl kraft (kylling eller storfe)

en kvast timian eller 1 ts tørket timian

4 dl fløte

2 ss Rørosrømme

salt og pepper etter smak

1 dl vårløk eller gressløk, finhakket

1 dl bladpersille, finhakket

 

HVORDAM

1. Surr løken i smør til den er blank

2. Ha i renset sopp og surr videre i noen minutter. (Bruker du tørket sopp, bytt ut 2 dl kraft med 2 dl bløtevann fra soppen.)

4. Hell over kraften og timian, kok opp under omrøring og la småputre i 15 minutter, før du kjører den jevn med stavmikser.

4. Ha i fløte og rør inn rømmen.

5. Smak til med salt og peppper og server med et dryss persille og vårløk/gressløk.

 

TIPS!

Blir ekstra spennende om du steker persillen i litt smør og krydrer godt med salt og pepper.

 

 

 

 

KRAFT - den nye supermaten!

Kraft og andre styrkedrikker

Kraft og andre styrkedrikker får du vite alt om helsebringende kraft og 50 oppskrifter på herlige styrkedrikker som buljonger, toddier, supper, tonics, smoothies og «vitaminbjørner» like gode som snop.

Gry Hammer er landets kraft- og fermenteringsguru. Hun holder kurs over det ganske land, og vant Matprisen 2017 i kategorien Årets blogger.