Noe ekstra godt til søndagsfrokosten

Grøt med bakt frukt

Lag en varmende grøt med et hint av førjulssmaker på søndag.

Dette er også en av de variantene hvor tilbehøret bare kan ganges opp hvis du vil. Tenk så deilig alltid å ha bakt frukt i kjøleskapet. Med smak av honning og stjerneanis.

 

Du trenger:

1 dl rugflak

1 dl speltflak

2 dl melk

2 dl vann

 

Bakt plomme med appelsin

4 plommer, delt i 2, ta ut

steinen

4 stjerneanis

2 appelsiner

2 ss honning

 

Hvordan

Lag gjerne de bakte plommene i forkant.

Vask og skjær plommene i to.

Vask appelsinen, skjær skiver av skallet (bruk gjerne en

potetskreller) på en halv appelsin og bruk juice og kjøtt

fra begge.

Legg frukten i en ildfast form. Vend alt i honning, ha i

stjerneanis og bak det i ovnen på 200 °C i ca. 30 minutter.

Kok opp grynene i melk og vann. La det putre 10 minutter.

Smak til med salt.

Server plommene varme sammen med grøten.

 

Tips!

Legg gjerne plommene på en krukke i kjøleskapet hvis du

får for mye.

Flere og flere får øynene og smaksløkene opp for grøten, en av våre eldste matretter. Sunn, næringsrik og enkel å lage – og i vår tid et vell av korn og frø å velge blant! Alle bokens oppskrifter er basert på rene råvarer.