Fra Kjøttfrie Burgere:

Gratis oppskrift: Brokkoliburger

Prøv en litt grønnere januar med deilige vegtarburgere fra boka "Kjøttfrie burgere" av veganguruen Jane Helen Johansen.

Supersunn brokkoli møter ris og valnøtter og blir til en struttende saftig burger med vakre grønne spetter.

DU TRENGER:

160 g tørr fullkornsris (= 2 dl)

4 dl vann

400 g brokkoli (= ca. 1 brokkoli), kuttet i små biter

80 g små havregryn (= 2 dl)

90 g valnøtter (= 2 dl), grovhakket

2 ss buljongpulver

2 ss løkpulver

1 ts malt muskat

1 ts peppermiks

 

SLIK GJØR DU:

1. Ha ris og vann i en kjele. Kok risen på lav varme under lokk, etter anvisning på pakka. Alt vannet skal koke inn i risen. Hvis vannet ikke koker inn, sil av eventuelt ekstra vann.

2. Kok brokkolibitene til de er så vidt møre, ca. 3–4 min., avkjøl i kaldt vann og sil av.

3. Ha ris og brokkoli en stor bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt.

4. Mos med stavmikser (ev. bruk food processor) til du har en grov farse. NB: Ikke helt grøt.

5. Form 8 burgere og stek i litt olje, til de er gylne på begge sider.

 

Burgeren serveres gjerne med karamellisert løk og bakt rødbete (oppskriftene finner du selvfølgelig i boka).

De beste burgerne!

Kjøttfrie burgere

Hva med en saftig søtpotetburger med chipotlemajones eller en fet rødbetburger med sesamløkringer? Begge selvfølgelig servert i et sprøstekt burgerbrød. I Veganmisjonens Jane H. Johansens nyeste bok får du de beste burgere - helt uten kjøtt eller råvarer fra dyr, men proppfulle av smak og næringsrike ingredienser som grønnsaker, linser, bønner, korn, frø og nøtter.