Strikk til gutta: store og små

Lyst til å strikke noe til kjæreste, mann, sønn, far, bror, venn eller rett og slett deg selv? Her er noen av våre favorittstrikkebøker med tidløse strikkeplagg til menn i alle aldre.

Strikk til gutta

40 tidløse gensere og kofter til menn

Strikk til gutta er for deg som liker tøffe strikkeplagg. Boka byr på om lag 40 tidløse gensere og kofter i ulike mønstre samt et 20-talls mindre prosjekter som luer og votter. Alle plaggene er strikket i ullgarn i friske farger, perfekt for den moderne mannen. Oppskriftene kommer med enkle beskrivelser, tydelige mønsterdiagram og gode foto. Vanskelighetsgraden varierer fra det helt enkle til det som krever litt mer både i teknikk og tid. Boka er for deg som har lyst til å strikke til kjæreste, mann, sønn, far, bror, venn eller til deg selv. Gjennom flere tiår har Anne Stine designet oppskrifter, og hun har utgitt nær 30 bøker. Sammen med sin mor driver hun garn- og brodeributikken Thuvestua på Nordstrand i Oslo i tillegg til at hun leverer design til magasiner og garnprodusenter.                

Norske VM-gensere

Strikk et stykke Norge

I Norske VM-gensere – Våre favoritter kan du strikke deg gjennom skihistorien. Her kan du la deg begeistre av en lekker retrogenser fra VM i Oslo i 1966, eller drømme deg bort med fargerike og stormønstrete modeller som igjen ses i gatebildet. Og ikke å forglemme genseren som ble laget til VM i 1989 – en skikkelig fartsfylt fargefest!

Boka starter med gode råd og tips fra Iselin Hafseld, en svært erfaren strikkedesigner. Dette en bok fylt med strikkeoppskrifter til dame, herre og barn, i tillegg tilbehør som luer og pannebånd i flere fargekombinasjoner. Alle oppskriftene er strikket med garn fra Dale Garn på pinne 3,5 og 4. Dette er de originale oppskriftene fra 17 VM fra og med 1966, og den aller siste modellen er genseren som skiløperne skal bruke under VM i 2019!

Norsk strikketradisjon – her finner du oppskriftene!

Endelig kan du finne oppskriften på din VM-favoritt. Dette er første gang et så stort utvalg av VM-genserne er samlet i én bok. Du får også en fin liten tekst fra hvert VM, slik at du kan ta med boka i godstolen og mimre når du skal velge deg et nytt strikkeprosjekt. Dette er noe av det norskeste norske, en samling glede, optimisme og samhold mellom to permer.

 

«De skal nå strikke titusener av masker. Vi unner Dem et vellykket resultat. Bruk derfor det garn oppskriften er prøvestrikket og gjennomarbeidet med.» Sitatet er hentet fra oppskriftsheftet til VM 1966.

 

 

Første genser ut er fra VM i Oslo 1966
Det var dette året de norske stafettjentene, jentut’n, viste seg fram og tok sølv på stafetten. Gjermund Eggen tok nesten storeslem, og fikk med seg tre gullmedaljer, 15 km, 50 km og stafett. I tillegg ble uttrykket «Å hoppe etter Wirkola» første gangen brukt av Toralf Engan da han hoppet etter Wirkola i NM, 1965, en gjenganger. Wirkola vant både i normalbakke og stor bakke.

 

Etter flere år i utlandet ble VM i 1997 arrangert i Trondheim
I dette mesterskapet ble Jelena Välbe historisk, hun tok gull i alle langrennsøvelsene på kvinnesiden. Den andre store profilen var Bjørn Dæhlie, som også tok medalje i alle langrennsøvelsene på herresiden – to gull, en sølv og en bronse i tillegg til stafettgull. Erling Jevne og Thomas Alsgaard får, i tillegg til stafettgull, henholdsvis en sølv- og en bronsemedalje. På kvinnesiden blir det en bronsemedalje til Marit Mikkelsplass, og damelaget går inn til en sterk sølvmedalje. Dette er ikke hoppernes mesterskap, og det blir ingen medaljer på hoppgutta. Men i kombinert får Bjarte Engen Vik sølv, og laget tar en soleklar gullmedalje.

Strikk til sjarmtroll

50 sjarmerende oppskrifter

La deg sjarmere av denne fine strikkeboka som inneholder hele 50 oppskrifter til baby og barn – og noe småstrikk til voksne. Designer, forfatter og fotograf Christina Kristoffersen tar deg med til vakre omgivelser på Karmøy hvor hun viser frem detaljerte - men enkle - plagg, i ulik strukturstrikk til barna. Oppskriftene spenner vidt – fra rompere, kyser, tepper og tøfler til de aller minste, penkjoler og skjørt til jentene, shortser og jakker til smårollingene – og matchende halser, luer, votter og pannebånd til mor og far.

Hvis du liker strukturstrikk som er enkel, men som likevel gir et effektfullt preg, er dette boka for deg. Her kan du boltre deg i ulike teknikker som designeren har valgt å kalle stjernemønster, havbrismønster, perlespissmønster og perlestrikkmønster og lage de nydeligste plagg til de små.