Gratis oppskrift fra "Ditt Yogakjøkken"

Frokostmuffins med tranebær og appelsin

I boka "Ditt Yogakjøkken" får du oppskrifter på mat som balanserer og styrker energien din. Kimberley Parsons gir deg over 100 plantebaserte supersunne oppskrifter uten gluten og sukker.

Få en smakebit med oppskriften på disse muffinsene uten mel og er breddfulle av proteiner fra malte mandler. De er glimrende til frokost hvis du prøver å unngå sukker, da de bare får sødme fra bananer og tørkede tranebær.

Pass på at du bruker overmodne bananer slik at deigen blir løs i konsistensen og søt i smaken.

12 muffins

 

DU TRENGER:

400 g malte mandler

4 ts bakepulver

2 ts malt kanel

8 egg, sammenvispet

2 ts vaniljeekstrakt

finrevet skall av 1 appelsin

450 g moste overmodne bananer

200 g tørkede tranebær

350 gulrøtter, finrevet i kjøkkenmaskin

1 ss gresskarfrø, til pynt

 

SLIK GJØR DU:

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kle en muffinsform med papirformer. Rør sammen alle ingrediensene i en stor bolle. Bland godt til alt er most. Fordel deigen i muffinsformene. Dryss med gresskarfrø. Stek i 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og elastiske i midten når du klemmer lett på dem. Ta dem ut av ovnen og avkjøl.