I boka ""Restegarn" får du mer enn 50 gode ideer og oppskrifter som vil hjelpe deg å tømme restegarnslageret ditt på et blunk. Og i tillegg til å bruke opp det fine restegarnet, får du ryddet plass i skuffer og skap.

Her får du en smakebit på noen av tipsene du får i boka . La deg inspirere og samtidig lette på samvittigheten.

Å arbeide med garnrester gjør deg ryddig, lykkelig - og litt avhengig!

 

1. Riktig dag og riktig stemning

Man må være i stemning til det når man skal rydde og ordne. Regnfulle helger egner seg veldig godt. Samle sammen alle nøstene dine og skygg ikke unna å rekke opp halvferdige prosjekter som du hadde lagt bort. Du bør først mellomlagre alt i en stor kartong. Som en bivirkning får du samtidig ryddet i den ene eller den andre skuffen — og det er befriende og rydde!

 

2. Sortere etter garntykkelse

I alle oppskriftene får du anvisninger om løpemeter på garnet. Dette gir informasjon om hvor mange meter tråd som går på en bestemt mengde garn, f.eks 50g. Jo større lenge, jo tynnere er tråden. Denne opplysningen står på banderolen (båndet rundt garnnøstet). Hvis du ikke har tatt vare på banderolen, kan du også komme langt med en sammenligning av garnkvaliteter. Det er praktisk og sortere i hauger med ulike tykkelser; 40-60 m, 0-80 m, 90-110 m ,120-150 m og typosk strømegarn med 210 m lengde. På denne måten gir du garnrestene dine en helt ny verdi.

 

3. Sortere etter farge

Nå har det sikkert allerede oppstått flere større og mindre hauger. Det beste er å sortere etter farge innenfor hver garntykkelse. Da finnes det uendelig mange muligheter, f.eks ton-i-ton: alt fra rosa over rødt til lilla og aubergine, alle kjølige blå- og grønntoner, grått, svart, hvitt eller bare gråtoner med få knalle kontrastfarger.