Forfatteren bak boka Hakking — Teknikker mønstre og oppskrifter

Bli med pernille på hakkekurs

Boken min er laget slik at den skal utfordre både nybegynnere, viderekomne og erfarne hakkere. Jeg har nok en gang latt meg inspirere av de flotte grafiske hakkemønstrene, og har utviklet nye avanserte strukturer som fletter, knuter, broderi-, blonde- og vaffelmønstre. Hver oppskrift er merket med stjerner som forteller noe om vanskelighetsgraden, i tillegg til at jeg bruker både grunnleggende teknikker og svært utfordrende mønstre.Det har vært en spennende og lærerik reise, hvor jeg har hatt tid til å fordype meg i mange historiske mønstre.

Hakking er en gammel teknikk fra Sentral-Asia, som blander hekling, strikking og veving. Det er en veldig spennende teknikk å jobbe med fordi de forskjelligartede maskene gjør det mulig med et nesten uendelig antall variasjonsmuligheter.

Jeg ble raskt veldig interessert i å bruke mønstrene på helt nye måter, slik at de passer til den moderne skandinaviske stilen. Håpet mitt med denne boken er at du også skal få lyst til å utforske de mange mulighetene hakking byr på, på din egen kreative reise. Fordyp deg i mønsterbiblioteket og finn inspirasjon til din egen stil.

 

I den første delen av boken presenterer jeg 30 forskjellige oppskrifter som passer perfekt til den enkle og rene skandinaviske stilen. Oppskriftene har massevis av inspirasjon til både klær og interiør – alt fra puter, tepper og vesker, til gensere, skjerf og barnetøy.

I den andre delen finner du en hakkeskole, med bilder og trinn-for-trinn-forklaring på grunnleggende masker og teknikker. Den er skrevet som et oppslagsverk, slik at du lett kan vende tilbake til den mens du jobber.

Den tredje, og siste, delen av boken er et mønsterbibliotek med 30 fascinerende mønstre som du kan sette ditt personlige preg på. Her kan du for eksempel velge dine egne farger, forskjellige garnkvaliteter eller bruke teknikkene på forskjellige prosjekter. Mulighetene er uendelige.

En grunnbok i hakking med oppskrifter på 30 flotte design til klær og interiør!

Hakking — teknikker, mønstre og oppskrifter

Hakking – en blanding av hekling, strikking og veving – er en gammel sentralasiatisk teknikk.

 

Teknikken gir mulighet for å lage mange variasjoner med spennende strukturer, geometriske mønstre og mangefargede kombinasjoner. Boka inneholder oppskrifter på alt fra jakker, gensere, luer og sokker til babytrøyer, tepper og ting til interiøret.