I boka Sting på ting har Lynn Krawsyk samlet sine beste råd fra alle sine gode (og dårlige) erfaringer opp gjennom tidene. Her får du en liten smakebit på fem av de.

 

 1. Sjekk om trådene er fargeekte før du begynner å brodere. Selv om produsentene gjør alt de kan for å passe på at fargene ikke smitter av, så kan det skje. Jeg legger noen korte biter av tråden på litt hvitt stoff, fukter det, bretter det dobbelt og gnir det godt sammen for å se om tråden farger av. Du ser raskt om tråden kan komme til å lage uønskede flekker på prosjektet ditt.
   
 2. Jobb med tråder som er kortere enn 45 cm. Jeg vil på det aller, aller sterkeste (Sa jeg aller sterkeste?) anbefale dette. Er tråden lenger kommer det bare til å føre til floker og frustrasjon. I tillegg vil denne lengden sørge for at tråden ikke blir trukket gjennom stoffet for mange ganger.
   
 3. Når du broderer lange sting, risikerer du at stinget hekter seg fast, fordi det er løst. Broder et bitte lite festesting som du kan gjemme bort et eller annet sted på den lange tråden, for å gi litt ekstra stabilitet.
   
 4. Når du skal brodere en rettsøm rundt en kurve, bør du brodere med korte sting. Det gjør at sømmen ser rundere ut.
   
 5. Baksiden av arbeidet ditt spiller ingen rolle. Dette er virkelig noe jeg vil at du skal ta med deg fra boken min. Selv om jeg beundrer dem som får baksiden til å se like sirlig ut som forsiden, så er det rett og slett ikke noe som bekymrer meg.