Roy Jacobsen

Roy Jacobsen er født i 1954. Han har utviklet sitt forfatterskap fra en markert debut i 1982 med novellesamlingen Fangeliv,(Vesaas-prisen) til å bli en original, sterk og analytisk forfatter med særlig interesse for de underliggende psykologiske spill i menneskelig samvær og samhandlinger..

 Roy Jacobsen ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for både Seierherrene (1991) og Frost (2003). I Marions slør (2007) beveger forfatteren seg mot krimsjangeren. En drivende historie fra det flerkulturelle Oslo, lagt litt fram i tid. Forfatterskapet rommer en rekke andre sentrale romaner, som Det nye vannet (1987), Grenser (1999), Hoggerne (2005), Anger (2012), Vidunderbarn (2009) og De usynlige (2013), de to siste er parallellhistorier til Seierherrene. Han er dessuten en utsøkt novellist. 

Roy Jacobsen har mottat det meste av litterære priser, bl.a. Tarjei Vesaas debutantpris, Kritikerprisen, Ungdommens Kritikerpris, Riksmålsprisen, Bokhandelprisen, Gyldendalprisen, og er to ganger nominert til Nordisk Råds Litteraturpris. Bøkene hans er oversatt til nærmere tretti språk. Både Hoggerne  og Vidunderbarn har vært innstilt til den internasjonale IMPAC-prisen.

Jacobsen har erfaringer fra arbeidsliv og folkelige små samfunn i Nord-Norge såvel som fra akademiske og terapeutiske miljøer i hovedstaden. I sitt voksne liv har han også tilbrakt store deler av tiden i utlandet. Roy Jacobsen bor nå i Oslo.

Viser 1 - 40 av 152

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4