150 strikkemønstre (Fleksibind)

Forfatter:

150 inspirerende mønstre fra tradisjonelle strikkedesign i Skandinavia, illustrert med diagrammer og fargekombinasjoner, fotografert med en strikkeprøve i 100% gjengivelse. Her får du uante muligheter til å kombinere de forskjellige mønstrene og lage dine unike design på store og små prosjekter.

Forfatter:
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 159
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 150 Scandinavian knitting designs
ISBN/EAN: 9788202452469
Kategori: Strikkebøker og Norske mønster og tradisjonsstrikk
Omtale 150 strikkemønstre

Våre beste strikkemønstre

Vår nordiske kulturarv
Boka er en skattkiste, fylt med over 150 inspirerende mønstre fra tradisjonelle strikkedesign i Skandinavia gjennom tidene. Du finner tradisjonelle mønstre som hjerter, stjerner, blomster, dyr og geometriske design i flere varianter.

Fantastisk teknikkbok
Hvert design er illustrert med diagrammer og fargekombinasjoner og fotografert med strikkeprøver i 100% størrelse. Her får du uante muligheter til å kombinere de forskjellige mønstrene og lage dine unike design på store og små prosjekter.

Strikkedesign i praksis
Boka består av gode forklaringer på grunnleggende ferdigheter som strikketeknikker, feilretting og design, og over 100 sider med et oversiktlig designregister. Til slutt finner du noen inspirerende prosjekter du kan bryne deg på.

Diagrammene er enkle, og boka er lagt opp slik at du vil få mange valgmuligheter enten du ser etter en kombinasjon av flere mønstre, eller om du leter etter en spesiell design som vil passe til ditt strikketøy. Du får også generelle og praktiske råd med hensyn til pinner, strikketeknikker, økning og felling, valg av garn, klipping, hvordan rette opp feil, montering og avslutning.

Tips om fargevalører:
Det viktigste å tenke på når du skal velge farger, er å finne riktig valør, det vil si riktig kombinasjon av lyse og mørkere farger. For å skape de tydeligste mønstervariasjonene bør du velge farger i klare lyse og klare mørke farger. Samme design kan fortone seg helt forskjellig dersom man velger ulike bakgrunnsfarger til samme mønsterfarge.

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

"Jeg ble kjent med og interessert i skandinaviske tekstiler allerede under oppveksten. Min oldemor var norsk, og selv om ingen i familien min strikket, brukte vi gensere med skandinaviske mønstre, og alle drev med håndarbeid.
Jeg kommer fra Seattle, og der er det en stor gruppe skandinaviske innvandrere som har hatt en betydelig påvirkning i byen. I klassene mine på skolen vrimlet det av elever kledd i skandinaviske strikkeplagg, deriblant mange varianter av den norske lusekofta, fargerike grønlandsgensre, Fanagensere med stjerner og Islandsgenseren Iopapeysa i ufarget garn. Jeg tilbrakt utallige timer i butikkene i Seattle som selger hypermoderne skandinavisk design og også i museet der vi kan studere vår nordiske arv: Nordic Heritage Museum. Der finnes det både tradisjonell og ny design. Da jeg strikket prøvelappene til denne boken, gjenkjente jeg mange mønster fra barndommen."

Selv om temaet "skandinavisk" er altfor stort til å få plass i en bok som denne, har jeg forsøkt å gi deg et tverrsnitt av mønsterdesignene - noen svært gamle, og andre moderne. Skandinavisk design er hele tiden under utvikling. Det er mitt håp at du skal kunne bruke denne boken som et springbrett til utvikling av din egne skandinaviske design."
Vennlig hilsen
Mary Jane Mucklestone

Til toppen

Om forfatter Mary Jane Mucklestone

Mary Jane Mucklestone

Forfatteren er kjent for sine fargerike strikkedesign. Hun er spesielt interessert i de tradisjonsrike strikkemønstrene vi har i Skandinavia.

Til toppen