Alle kan sy (Innbundet)

Forfatter:

Mari Melilot viser deg hvordan du enkelt kan sy din egen garderobe. I boka tar hun utgangspunkt i enkle, firkantede og runde former for å sy klassiske, søte, tøffe og helt unike klær. Her finnes både yttertøy, fritidsklær og antrekk til kontoret. Smale skuldre, brede hofter eller helt motsatt? Syr du dine egne klær, er du sikker på å få plagg som passer. I tillegg til plagg får du også oppskriften på enkle og matchende vesker, nett og sekker, og i slutten av boka er det eget mønsterark med enkle snittmønstre du kan gi deg i kast med så snart du har mestret de mest grunnleggende teknikkene.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 152
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202523237
Kategori: Klær og Sybøker for nybegynnere
Omtale Alle kan sy

Sy klær som passer perfekt til deg:)

Mari Melilot viser deg hvordan du enkelt kan sy din egen garderobe. I boka tar hun utgangspunkt i enkle, firkantede og runde former for å sy klassiske, søte, tøffe og helt unike klær. Her finnes både yttertøy, fritidsklær og antrekk til kontoret. Klærne er sydd spesielt til hver enkelt modell, fra slanke, langbente kvinner til frodige damer, unge jenter, flotte karrierekvinner og stilige bestemødre. Smale skuldre, brede hofter eller helt motsatt? Syr du dine egne klær, er du sikker på å få plagg som passer. I tillegg til plagg får du også oppskrifter på enkle og matchende vesker, nett og sekker, og i slutten av boka er det eget mønsterark med enkle snittmønstre du kan gi deg i kast med så snart du har mestret de mest grunnleggende teknikkene.

Alt hva du trenger å vite om søm! Du kommer til å bli overrasket over hva du kan sy av firkanter, sirkler og grunnmønstre.

 

Om Mari Melilot:

Mari Melilot er utdannet klesdesigner fra Esmod og lærer folk å sy. Hun er en populær kursholder. Alle kan sy er hennes fjerde sybok. Tidligere har hun utgitt bøkene Syboka, Sy til barna og Hjemmesydd.

"Når jeg skal lære noe nytt, vil jeg helst kunne det NÅ. Mestringsfølelsen er en drivkraft. Dessverre kan den føre til problemer underveis, hvis forventningene jeg hadde ikke innfris. I denne boka vil jeg vise deg hvordan du kan lage fine og enkle plagg og tilbehør, og samtidig få den gode mestringsfølelsen. Plaggene er basert på firkanter og sirkler. Firkanter og sirkler er de enkleste formene plagg er bygget opp av, og de fleste oppskriftene i boka er enkle, med rom for å legge til detaljer selv. Den beste måten å lære på er ofte å prøve seg frem på egenhånd, og bli kjent med hvordan de ulike stoffene og plaggtypene oppfører seg.Ta deg god tid i begynnelsen. Les innledningen, og bli kjent med symaskinen din før du setter i gang med ditt første prosjekt. Det skal være gøy å sy, og det er viktig å kose seg underveis i prosessen. Hvis du har en venn eller bekjent som også vil lære, kan dere lære av hverandre og ha det hyggelig sammen mens dere syr. Del gjerne prosjektene dine på Instagram og merk med dem med #allekansy #syheltenkelt.

Lykke til!

Mari Melilot

Tips fra Mari!

  • Når du skal begynne å sy for første gang, er det lurt å velge stoffer som er lette å jobbe med. Velg et stoff som føles stødig i hånden og som ikke sklir så lett. Stoffet bør være middels tykt. Bomull, vevd viskose og middels tykt ullstoff er gode stoffer å starte med. Styr unna glatte, veldig elastiske, florlette (tynne) stoffer og fløyel i begynnelsen. En god huskeregel er at hvis stoffet kjennes urolig eller «levende» i hånden, er det også utfordrende å klippe og sy i det.
  • Er du usikker på hva slags stoffer du skal velge? Ta en titt i klesskapet ditt, og finn ut hvilke materialer favorittplaggene dine er laget av. Har de noe til felles?
  • Ta mål! Stå foran speilet når du tar mål, da er det lett å se om du treffer de rette punktene på kroppen. Målebåndet skal ligge flatt inntil kroppen. Båndet skal ikke stramme for mye, og heller ikke være for løst. Hvis du vil være sikker på at plagget ikke blir for lite, er det best å legge til vidde når du klipper ut delene til plagget, og ikke når du måler kroppen.

 

Til toppen

Utdrag

Fra forord:

Mari Melilot er utdannet klesdesigner fra Esmod og lærer folk å sy. Alle kan sy er hennes fjerde sybok.

Når jeg skal lære noe nytt, vil jeg helst kunne det NÅ. Mestringsfølelsen er en drivkraft. Dessverre kan den føre til problemer underveis, hvis forventningene jeg hadde ikke innfris.

I denne boka vil jeg vise deg hvordan du kan lage fine og enkle plagg og tilbehør, og samtidig få den gode mestringsfølelsen. Plaggene er basert på firkanter og sirkler. Firkanter og sirkler er de enkleste formene plagg er bygget opp av, og de fleste oppskriftene i boka er enkle, med rom for å legge til detaljer selv. Den beste måten å lære på er ofte å prøve seg frem på egen hånd, og bli kjent med hvordan de ulike stoffene og plaggtypene oppfører seg.Ta deg god tid i begynnelsen. Les innledningen, og bli kjent med symaskinen din før du setter i gang med ditt første prosjekt. Det skal være gøy å sy, og det er viktig å kose seg underveis i prosessen. Hvis du har en venn eller bekjent som også vil lære, kan dere lære av hverandre og ha det hyggelig sammen mens dere syr. Del gjerne prosjektene dine på Instagram og merk med dem med #allekansy #syheltenkelt.

Lykke til!

Mari Melilot

Til toppen