Anna Karenina (Nedlastbar lydbok)

Serie: Klassiker 

Forfatter:

Erik Egeberg (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2022
Innleser: Duc, Mai-The
Spilletid: 37:31
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: Anna Karenina
Oversatt av: Egeberg, Erik
Serie:
ISBN/EAN: 9788771836967
Omtale Anna Karenina
'Anna Karenina' utgis nå for første gang som lydbok i uforkortet utgave, innlest av Duc Mai-The i den nyeste oversettelsen av Erik Egeberg.

'Anna Karenina' er Tolstojs verdensberømte og elskede klassiker om en av de mest sjarmerende kvinneskikkelsene i verdenslitteraturen: den vakre og sanselige Anna Karenina, som gir opp sin trygge borgerlige tilværelse med sin noe eldre, ærgjerrige og følelseskalde mann for å følge sin lidenskapelige kjærlighet til den virile og mandige grev Vronskij. Samtidig og motsatt har vi fortellingen om det lykkelige ekteskapet mellom Kitty og godseier Levin (Tolstojs alter ego). Levin er en ansvarsfull godseier og familiefar som plages av eksistensielle tanker om meningen med livet og døden, og til sist finner fred i det simple liv og det kristne budskap om nestekjærlighet (senere videreutviklet i Tolstojismen). En mektig og dramatisk fortelling om livet i tsartidens Russland, med Tolstojs eminente personkarakteristikker og intense beskrivelser av begivenhetene og personenes liv.

'Anna Karenina' er blitt filmatisert gjentatte ganger, hvor den mest kjente er med Greta Garbo i 1935. Den seneste filmatiseringen er en fire ganger Oscar-nominert britisk film fra 2012 med Keira Knightley. Boken har også gjentatte ganger vært oppført som teaterstykke, opera og ballett.

"'Anna Karenina' er et fullkomment kunstverk." - Fjodor M. Dostojevskij

"Den beste romanen som noensinne er skrevet." - William Faulkner

"Hvis det ikke var for Tolstoj ville litteraturen være en flokk uten hyrde, et eneste bunnløst rot." - Anton Tjechov

"Betraktes som et av høydepunktene i verdenslitteraturen." - Merriam-Webster's Encyclopedia of Literature

"I en forførende og altoppslukende lesning forteller denne boken historien om en av de mest fengslende kjærlighetsforholdene i litteraturhistorien." - Oprah Winfrey

"... scene følger på scene, så intenst opplevde, at leseren omtrent hører hestene trampe over torven i veddeløpsscenen, og lu

Til toppen

Andre utgaver

Anna Karenina
Engelsk Heftet 2003
Anna Karenina
Engelsk Innbundet 2003
Anna Karenina
Bokmål Heftet 2013
Anna Karenina
Bokmål Ebok 2012

Flere bøker av Lev Tolstoj:

Bøker i serien