Arbeiderpartiets maktspill (Innbundet)

veien, sannheten og partiet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 352
Forlag: Fønix
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283870237
Omtale Arbeiderpartiets maktspill
Hva er bakteppet for alle maktkampene i Arbeiderpartiet? Hvorfor har det vært så vanskelig å skrive om interne stridigheter? Hvorfor skrev ikke Einar Gerhardsen eller de andre sentrale lederne om sine overtramp?
I denne boken kan du lese en komprimert dokumentar om de styggeste maktkampene i Arbeiderpartiet. Helt fra Martin Tranmæl til Jonas Gahr Støre. Forfatter og historiker Aage G. Sivertsen har gått i dybden på en materie som tidligere ikke har tålt dagens lys. Mange av temaene er velkjente. Intrigene, de ufine metodene for at enkeltpersoner skal gjøre karriere eller for at partiet skal seire, kunne neppe vært bedre fremstilt i en roman. Man kan undre seg over hvorfor ikke historiene har blitt presentert fullt og helt tidligere. Med gode kilder presenteres her en dramatisk historie som du nesten ikke skulle tro var fra virkeligheten. Trond Giskes forsøk på come-back som fylkesleder i høst, føyer seg inn i rekken av et skittent spill.«En overbevisende demonstrasjon av 'oligarkiets jernlov': Det norske Arbeiderpartis vei fra frihet og deltakelse til fåmannsvelde, gubbestyre og hemmelighold. Tankevekkende!»
Hans Fredrik Dahl, professor i medievitenskap«En levende og medrivende journalistisk skildring av dramatiske og tragiske konflikter i Arbeiderpartiet gjennom hundre år, fylt av intriger, konspirasjoner, maktbrynde og uetiske utfall. Sivertsen leverer spissete portretter av hovedpersonene og avdekker flere mørke spor som går gjennom partiets historie.»
Karsten Alnæs, forfatter.«Forbedring starter med at noen får makt, og tilbakegang med at noen får for mye makt. Så også for Arbeiderpartiet i Norge. «Arbeiderpartiets maktspill» er ren nytelse for alle som vil forstå maktens anatomi».
Hans Geelmuyden, styreleder i Geelmuyden Kiese"Nådeløs og avslørende. Denne boka bør alle lese."
Nils Ole Oftebro, skuespiller

Til toppen

Flere bøker av Aage Georg Sivertsen: