Barnas norske flora (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 248
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204097255
Alder: 9 - 12
Omtale Barnas norske flora

150 vanlige blomster fra hele landet. Enkelt oppslagsverk for store og små, som lett kan bæres med på tur!

"Barnas norske flora" er en liten og vakker håndbok for barn om norsk flora. Boka presenterer ca. 150 planter - hver plante med illustrasjon i farger - fordelt på 250 sider.

Her får vi vite litt om hvordan planter ser ut, samt en innføring i hvordan de formerer seg. De ulike plantene presenteres så i forhold til sine levesteder: Strandplanter - planter på eng og grøftekant - skogsplanter - vann og myrplanter - fjellplanter - finnmarksplanter.

Til toppen

Flere bøker av Leif Ryvarden:

Om forfatter Leif Ryvarden

Leif Ryvarden er født i 1935 og er utdannet både som siv. ing NTH og cand. real. ved Universitet i Oslo. Han har hele livet vært interessert i natur og friluftsliv og har vært medlem av Den Norske Turistforeningens styre i 12 år, og medlem av redaksjonskomiteen for Fjell og Vidde i over 20 år. Han har skrevet svært mange artikler og bøker om norsk natur og dessuten vært med i flere TV- og radioprogrammer om friluftsliv og natur generelt. Han har vært biologiprofessor ved Universitetet i Oslo, og drevet feltarbeid og undervist i over 80 land med særlig vekt på den tropiske sonen. Han er æresdoktor ved Universitetet i Göteborg og æresmedlem av flere større utenlandske biologiske foreninger.

Ryvarden har arbeidet spesielt med naturopplysning for barn både i form av bøker og på TV. Han har laget TV-serien "Året rundt i skog og mark", og har avsluttet siste bind i 11-bindsverket "Norsk Naturleksikon for barn".

For sitt populærvitenskapelige arbeid har Leif Ryvarden mottatt flere priser, blant annet Universitetets populærvitenskapelige pris.

Til toppen