200 fristelser fra Det søte liv - Norges kakeblogger matblogger
"Livet er deilig, bare man er karaktersvak til å nyte det!"
SOKRATES
Tenk at du setter tennene i en akkurat passe myk og akkurat passe søt kake med en smak som fyller hode og hjerte med lykkelige minner. Her får du herlige overraskelser når du lukker øynene, og du bare gleder deg til neste bit for en ny runde med ren, skjær nytelse.
Kristine Ilstad driver bloggen Det søte liv og er Norges største kakeblogger. Her har vi samlet Kristines beste baketips, oppskrifter på deilige langpannekaker, fristende sjokoladekaker, fantastiske festkaker, forførende, franske fristelser, ivrige, italienske søtsaker og ikke minst artige, amerikanske klassikere og dessuten en masse deilig gjærbakst.
Alle oppskriftene i boka er gjennomprøvde, grundige og garantert gode oppskrifter på kaker og andre godsaker, slik at alle kan lykkes med bakingen.
Noen av kakene som er med:
LANGPANNEKAKER - gulrotkake, eplekake, vaniljesauskake, Texas sjokoladekake, barnehagens beste, bærkake
SJOKOLADEKAKER - sjokolademoussekake, After eight-kake, cappuccinokake, Oreo-kake, nugattikake, svart magi
FESTKAKER - Kahluakake, mokkadrøm, tropisk aroma, himmelsk marengskake, wienerdronning, Pavlova, ostekake, bringebærsuksess, marsipankake
FRANSKE FRISTELSER - konfektkake, tarte tatin, madeleines, macarons, brioches, profiteroles, crêpes, clafoutis, créme brûlée
ITALIENSKE SØTSAKER - tiramisu, italiensk marengs, biscotti, amaretti, gelato, bella donna AMERIKANSKE KAKER - chocolate fudge, oreo dream, pecan pie, devils' cake, whoopie pies, cupcakes
GJÆRBAKST - boller, skolebrød, hvetestang, prinsessekake, kanelbrød
KVELDSKOS - belgiske vafler, kladdekake, smuldrepai med blåbær og epler, hasteboller).
Boka inneholder er på 328 sider og med over 200 gode oppskrifter med trinn-for-trinn-forklaringer, samt fire fulle sider med Kristines tips for et best mulig resultat. En del av kakene har variasjonstips slik at du kan lage ulike varianter av kaken.
Eksempel på Kristines tips:
SMØR
Jeg bruker alltid ekte meierismør når jeg baker, og aldri margarin. Ingen unntak, uansett oppskrift!
Smaken på kakene blir mye bedre når du bruker godt smør, synes jeg. Selv om jeg vet at mange profesjonelle bakere blander smør og margarin, gjør jeg altså aldri det selv.