Det søte liv - Kristines favoritter - kaker og desserter (Innbundet)

Kristines favoritter - kaker og desserter

Forfatter:

Kristine Ilstad (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 328
Illustratør: Ilstad, Kristine
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202440671
Kategori: Kokebøker og Kake og bake
Omtale Det søte liv - Kristines favoritter - kaker og desserter

200 fristelser fra Det søte liv - Norges kakeblogger matblogger

"Livet er deilig, bare man er karaktersvak til å nyte det!" SOKRATES

Tenk at du setter tennene i en akkurat passe myk og akkurat passe søt kake med en smak som fyller hode og hjerte med lykkelige minner. Her får du herlige overraskelser når du lukker øynene, og du bare gleder deg til neste bit for en ny runde med ren, skjær nytelse.
Kristine Ilstad driver bloggen Det søte liv og er Norges største kakeblogger. Her har vi samlet Kristines beste baketips, oppskrifter på deilige langpannekaker, fristende sjokoladekaker, fantastiske festkaker, forførende, franske fristelser, ivrige, italienske søtsaker og ikke minst artige, amerikanske klassikere og dessuten en masse deilig gjærbakst.
Alle oppskriftene i boka er gjennomprøvde, grundige og garantert gode oppskrifter på kaker og andre godsaker, slik at alle kan lykkes med bakingen.
Noen av kakene som er med:
LANGPANNEKAKER - gulrotkake, eplekake, vaniljesauskake, Texas sjokoladekake, barnehagens beste, bærkake
SJOKOLADEKAKER - sjokolademoussekake, After eight-kake, cappuccinokake, Oreo-kake, nugattikake, svart magi
FESTKAKER - Kahluakake, mokkadrøm, tropisk aroma, himmelsk marengskake, wienerdronning, Pavlova, ostekake, bringebærsuksess, marsipankake
FRANSKE FRISTELSER - konfektkake, tarte tatin, madeleines, macarons, brioches, profiteroles, crêpes, clafoutis, créme brûlée
ITALIENSKE SØTSAKER - tiramisu, italiensk marengs, biscotti, amaretti, gelato, bella donna AMERIKANSKE KAKER - chocolate fudge, oreo dream, pecan pie, devils' cake, whoopie pies, cupcakes
GJÆRBAKST - boller, skolebrød, hvetestang, prinsessekake, kanelbrød
KVELDSKOS - belgiske vafler, kladdekake, smuldrepai med blåbær og epler, hasteboller).

Boka inneholder er på 328 sider og med over 200 gode oppskrifter med trinn-for-trinn-forklaringer, samt fire fulle sider med Kristines tips for et best mulig resultat. En del av kakene har variasjonstips slik at du kan lage ulike varianter av kaken.
Eksempel på  Kristines tips:
SMØR
Jeg bruker alltid ekte meierismør når jeg baker, og aldri margarin. Ingen unntak, uansett oppskrift!
Smaken på kakene blir mye bedre når du bruker godt smør, synes jeg. Selv om jeg vet at mange profesjonelle bakere blander smør og margarin, gjør jeg altså aldri det selv.

Til toppen

boken du kan åpne igjen og igjen og stadig bli fristet på nytt
Hege Lyngved Odinsen, VG
Anmeldelser Det søte liv - Kristines favoritter - kaker og desserter

For deg som elsker kaker (...) Dette er boken du kan åpne igjen og igjen og stadig bli fristet på nytt.
Terningkast 5, VG


«Kakene på forsiden ser en smule stramme ut i formen, men når du åpner boken bugner det av saftige og fyldige kaker i et overveldende antall og fasonger, heldigvis delt opp i praktiske kapitler. Forfatteren forteller personlige anekdoter og erfaringer, og har åpenbart et dypt og inderlig forhold til det søte liv. Pluss for lite dikkedarer og staffasje, bare masse godt fyll. Dette er boken du kan åpne igjen og igjen og stadig bli fristet på nytt.»
VG

Til toppen

Utdrag

Min lidenskapelige interesse for kaker og desserter har vært der helt fra starten. Jeg var ikke gammel da jeg plukket ut kakebøkene fra min mammas enorme kokeboksamling for å lese dem på sengen. Jeg sugde til meg informasjon om norske og utenlandske kaker, lærte meg kakenavn, leste om kakers opprinnelse og utbredelse, og studerte baketeknikker. Det irriterte meg at ingen av bøkene var komplette – at det alltid var noen kjente kaker eller type desserter som manglet i hver av dem. Jeg tenkte ikke den gangen på hvor mange oppskrifter det finnes i verden, og at et slikt omfang umulig kan samles mellom to permer. Denne jubileumsboken utgis så å si på dagen ti år etter oppstarten av Det søte liv. Her har jeg samlet både mine egne favoritter og oppskriftene som har vært mest besøkt av leserne disse årene. Jeg håper du vil få glede av boken!
Vennlig hilsen Kristine

Til toppen