Den siste gudfaren (Innbundet)

jakten på Bernardo Provenzano

Forfatter:

, Alexander Leborg (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 310
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Boss of bosses
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788243004658
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Den siste gudfaren

Den siste gudfaren er tatt. Her er hele historien!

Da antimafiadommerne Falcone og Borsellino ble drept i 1992, svarte den italienske staten med en stor arrestasjonsbølge. Den store bossen Salvatore Riina va blant de arresterte, og mafiaen lå med brukket rygg. Men Riinas makker, Bernardo Provenzano, var fremdeles på frifot. I årene som fulgte, klarte han mot alle odds å gjenoppbygge organisasjonen, samtidig som han forandret den innenfra.
Da Provenzano ble sjef for den sicilianske mafiaen, hadde han allerede vært ettersøkt lenge. I til sammen 43 år lekte han katt og mus med politiet. Fra hele Europa kom det rapporter om at han var blitt observert, men det eneste kjente fotografiet av ham var tatt på femtitallet.
11. april 2006 brøt politiet seg inn i en falleferdig hytte på en sauegård utenfor Corleone. Der fant de den siste gudfaren – og den gammeldagse skrivemaskinen som hadde vært hans viktigste kommunikasjonsverktøy.
Dette er historien om il capo di tutti capi, bossen over alle bosser, fortalt av hans egne spioner og nærmeste medsammensvorne. Det er historien om jakten på ham, fortalt av etterforskerne som lette etter ham og politifolkene som endelig arresterte ham. Og det er historien om familien hans, som forsøkte å leve et normalt liv sammen med en av verdens verste forbrytere.


«Denne biografien om Provenzano er en av de mest velinformerte og avslørende beretningene som noensinne er skrevet om en moderne gangster.»
Publishers Weekly

Til toppen

Andre utgaver

Den siste gudfaren
Bokmål Heftet 2010

Flere bøker av Clare Longrigg:

Om forfatter Clare Longrigg

Clare Longrigg (f. 1963) er journalist og en av Englands fremste eksperter på den italienske mafiaen.
Hun har tidligere utgitt to bøker om kvinner i mafiaen. Dette er hennes første bok på norsk.

Til toppen