Mafiakvinner (Innbundet)

Forfatter:

, Mie Hidle (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 233
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mafia women
Oversatt av: Hidle, Mie
ISBN/EAN: 9788243006157
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Mafiakvinner

Mafiakvinner er bygd opp rundt portretter av kvinner som har hatt makt i mafiaen. Utgangspunktet er at mafiaens æreskodeks offisielt har gått ut på å holde kvinnene utenfor; en mafiakone skulle aldri spørre og intet vite. Dommerne trodde lenge at dette var en sannhet og tok aldri anklager mot kvinner alvorlig. Longrigg påpeker at kvinner i alle fall i senere tiår har hatt makt i mafiaen; de har overtatt geskjeften etter menn som har havnet i fengsel eller dødd. Men denne “frigjøringen” har også innebåret et tap av frihet: De kvinnene som har hatt makt i mafiaen, har samtidig også ofret livene sine til den - de har måttet hevne drapet på mannen sin, de har mistet sønnene sine, de har sittet årevis i fengsel, de har levd i skjul, de har sett barna sine gå inn i den samme volds-spiralen som de selv er blitt en del av.

Halvdelen av boken handler om slike tradisjonelle mafiakvinner. Den andre halvdelen handler om kvinner som vil ut, for sin egen og særlig for barnas skyld. Det er de som står frem og vitner under de nye vitnebeskyttelsesprogrammene.

CLARE LONGRIGG (f. 1963) er journalist og en av Englands fremste eksperter på den italiensk mafiaen. Hun har tidligere skrevet Mafia Women og No questions asked. The secret life of women in the mob, samt Den siste gudfaren. Jakten på Bernardo Provenzano, som kom på norsk i 2008.

Til toppen

Flere bøker av Clare Longrigg: