Menneskerettigheter av Johan Galtung (Ebok)
Ebok

Menneskerettigheter (Ebok)

vestlige, universelle eller begge deler?

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.69 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Humanist forl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: Human rights in another key
ISBN/EAN: 9788282820288
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Menneskerettigheter
Menneskerettigheter . vestlige, universelle eller begge deler? går rett inn i en svært viktig debatt i samtiden. I en tid der vi i stadig større grad utfordres til å tenke globalt, stiller Johan Galtung det vesentlige spørsmål om hvorvidt menneskerettighetene er universelle eller om de utelukkende er et produkt av vestlig historie og tankegods.
Menneskerettighetene har sitt utspring i den vestlige juridiske tradisjon og bærer umiskjennelig preg av dette, påviser Galtung. Han peker på noen av problemene ved at denne juridiske tradisjon hverken reagerer tilfredsstillende på strukturelle problemer eller er kulturelt universell slik den er ment å være. Galtung foreslår en alternativ tilnærmingsmåte basert på fellesmenneskelige behov og sosiale kulturer og prosesser.
Globalt baserte menneskerettigheter må utvikles gjennom dialog . som også inkluderer de ikke-vestlige kulturers tankemønstre og tradisjoner, hevder Galtung og inntar dermed en kontroversiell posisjon i norsk sammenheng
Johan Galtung er en av Norges mest markante skikkelser i internasjonal politisk debatt. Han har vært en internasjonal pioner innen fredsforskning og innehar professorater ved flere universiteter rundt om i verden, bl.a. i Frankfurt og på Hawaii. Han fikk Brageprisen i år 2000 for selvbiografien "Johan uten land".

Til toppen