Selv tausheten tar slutt (Innbundet)

Mine seks år i fangenskap

Forfatter:

, Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 592
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Même le silence a une fin
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202345976
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Selv tausheten tar slutt

I 2002, mens hun drev valgkamp for presidentskapet i Columbia, ble Betancourt bortført av FARC-geriljaen. I seks og et halvt år satt hun fanget dypt inne i den colombianske jungelen, en stor del av tiden lenket fast. Dette er hennes personlige beretning om årene i fangenskap, mishandlingen, de utallige rømningsforsøkene og den dramatiske redningsaksjonen som i 2008 gjenforente henne med familien.

Betancourts historie hører til det helt ekstraordinære. Hennes urokkelige tro driver fortellingen fremover og gjør den levende, nyansert og dyp. Boken er blitt en betraktning over frykten for eget liv, over frihet, håp og det som inspirerer håp. Hennes mot og vilje har fascinert en hel verden, og hennes erfaringer er verdifull lærdom. Gjennom bønn og daglige rutiner klarer Betancourt det utenkelige; å flykte fra den vonde situasjonen og finne ro.

Til toppen

Andre utgaver

Selv tausheten tar slutt
Bokmål Heftet 2012
Om forfatter Ingrid Betancourt

Ingrid Betancourt (f. 1961) er tidligere senator og presidentkandidat i Colombia. Hun jobber i dag for å bekjempe terrorisme og korrupsjon.

Anmelderne om Selv tausheten tar slutt:

«En uforglemmelig fortelling om mot og menneskets utholdenhet»
– Los Angeles Times

«Modig – denne må du lese»
– Stern

«Tar pusten fra deg»
– Elsevier

«Boken oppleves som en fengslende spenningsroman. Satt i et frodig helvete av en jungel utforsker boken den bunnløse menneskelige naturen.»
– Die Welt

«Du blir tatt tilbake til jungelen når du leser denne boken, til en verden av absolutt brutalitet. Og fordi historien er som en ekstraordinær spenningsroman, kan du ta deg selv i å glemme at boken er skrevet av den samme kvinnen som gjennomlevde dette helvete.»
– Le Monde

«På tross av all angsten og urettferdigheten, har erfaringene til den politiske fangen ofte blitt forvandlet til overbevisende litteratur. Tenk bare på Aleksandr Solzjenitsyn og Gulag-arkipelet eller romanforfattere som Dumas og Arthur Koestler. Med Selv tausheten tar slutt blir Ingrid Betancourt en del av dette fornemme selskapet.»
– The New York Times

«En eksepsjonelt sterk fortelling om kampen for verdighet. Mer enn noe annet er dette en historie om en intelligent, modig og sta kvinne. Ingrid Betancourt er en heltinne.»
– La Croix

«Den mest utrolige historien om overlevelse, styrke og mot jeg har lest i hele mitt liv»
– Oprah Winfrey

Til toppen