Elskede poona (Innbundet)

Serie: Konrad Sejer 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Konrad Sejer
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202301422
Omtale Elskede poona

I den lille bygda Elvestad blir Konrad Sejer og hans assistent Skarre konfrontert med liket av en kvinne som er helt usedvanlig ille tilredt. Dagen før har den sindige ungkaren Gunder Joman ventet på sin nye kone fra Mumbai i India. Men Poona dukker aldri opp, verken på flyplassen eller hjemme hos Joman.

Til toppen

... mesterlig bygdekrim.
Jon H. Rydne, VG

Andre utgaver

Elskede Poona
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Elskede Poona
Bokmål Ebok 2010
Elskede Poona
Bokmål Heftet 2010

Flere bøker av Karin Fossum:

Anmeldelser Elskede poona

«Karin Fossum skildrer dette på en mesterlig, inntrengende måte: Først og fremst gjennom en overbevisende menneskekunnskap, men også gjennom et stilsikkert språk uten kjekkaseri, som befordrer leserens opplevelse av rystende realisme: Fossums persongalleri er smertefullt troverdig, og mangt et motiv i denne boken kunne vært en frittstående novelle verdt. Fossum makter også å holde leseren i ånde med hensyn til hvem ugjerningsmannen er. (...) Hvordan denne faktisk rørende historien ender får leseren finne ut selv. (...) Karin Fossums Elskede Poona et valg man garantert ikke vil angre på.»
Jon H. Rydne, VG

«Elskede Poona er nok en bekreftelse av Karin Fossums sterke kvaliteter som romanforfatter, og av den dyktige psykologiske observatør hun er. Å lese en kriminalroman med så mye visdom og varme, i en så solid utførelse, er en sjelden glede.»
Dagsavisen

«(...) blant de beste norske kriminalromaner som noengang er skrevet.»
Terje Thorsen, Dagbladet

«Norges krimdronning (...) En oppslukende, atmosfærisk thriller.»
Daily Mail

«(...) stor psykologisk innsikt og menneskeforståelse. Sånn sett er hun enestående her til lands.»
Terje Stemland, Aftenposten

«Karin Fossum har gjort den lille genistreken at hun skriver «seriøse» psykologiske og eksistensielle romaner som er godt kamuflert som kriminalromaner.»
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv

«Romanens stryrke ligger først og fremst i skildringen av ofrene, den indiske kvinnen og hennes sørgende mann. Her viser Fossum med bravur at psykologisk innlevelsesevne, genuint gripende menneskeskjebner og en spennende intrige ikke er uforenlige elementer.»
Magnus Persson, Svenska Dagbladet

«(...) Elskede Poona - blant Fossums aller sterkeste. Og mest såre.»
Marius Aronsen, Bokklubben Nye Bøker

Til toppen

Bøker i serien