Enkel strikk (Innbundet)

Forfatter:

I boka finner du oppskrift på 34 enkle, myke og anvendelige strikkeplagg som har favorittpotensiale!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202549350
Kategori: Gensere og jakker og For nybegynnere
Omtale Enkel strikk

Strikking gjør deg lykkelig!

Her finner du oppskrift på 34 enkle, myke og anvendelige strikkeplagg som har favorittpotensiale!

Yndlingsgenseren din er den du griper til når ingenting annet fungerer. Den som sitter som den skal og er trygg uansett anledning. I Enkel strikk får du oppskrifter på gensere, jakker og småplagg du kan variere med i det uendelige. I tillegg til glattstrikk er flere av oppskriftene strikket i herlige strukturer som gir plagget ditt et ekstra løft:

- glad popcornstrikk
- dekorative maskesting
- spennende rillestrikk
- lekker flettestrikk
- flott patentstrikk

Kjersti Mæhlum-Lier har laget noen oppskrifter som er enkle og rene i linjene, og best av alt, som kan strikkes i alle variasjoner og teknikker, lengder og garnkvaliteter. Liker du å strikke med luftig og luksuriøs mohair, lett og varm alpakka, myk og slitesterk merinoull eller ren ull som puster og tåler vask godt, finner du det du leter etter her. I tillegg til et kapittel om ulike garntyper, finner du en god veiledning på hvordan du tilpasser strikkeplagget til akkurat din kropp.

Duse pasteller og knalle farger

Kjersti strikker oftest i duse pasteller, men innimellom slår hun til med knalle farger. Og har du funnet deg en genser eller jakke som passer til alt, da er det ganske fint å ha den tilgjengelig i flere farger - en til hvert humør og ulike anledninger.

Her får du en bok som både erfarne strikkere og nybegynnere vil ha stor glede av. Dette er enkle oppskrifter å forstå og fine plagg å smyge inn i. Du finner 18 gode gensere, 4 kule cardigans, 5 stilige sett hvorav et skjørt, en kjole og en bukse, dessuten 7 tøffe tilbehør som luer, skjerf og hals! Alt er strikket i myke garnkvaliteter du enkelt får tak i.

Til toppen

Intervju

Fra forordet:

Strikking hjelper meg å koble av, få tankene over i et annet spor. Ingenting er som om krype opp i sofaen med strikketøy, kanskje et glass vin og favorittserien eller en lydbok på øret. Mønstrene mine er enkle, og mitt mål er at alle som vil kan få til å strikke. Ikke bare det å starte på et plagg, men å fullføre. Det gir en fantastisk mestringsfølelse. Faktisk er det også slik at det å bevege hendene påvirker endorfinproduksjonen i kroppen. Strikking kan altså gjøre deg lykkeligere, så ingen grunn til å la være å strikke med andre ord. Uansett, om du blir lykkeligere eller ikke av å strikke, så er det både miljøvennlig, økonomisk og praktisk å lage sine egne klær. For alle oss som ikke har en A4 kropp er det fint å kunne tilpasse klærne etter både lengde, bredde og smak. Jeg lar meg veldig ofte inspirere av klær jeg ser i butikk eller moteblader når jeg lager mønstrene mine. Jeg liker de rene linjene, ikke for mye farger eller for mange detaljer.

Til toppen