Matematikk for økonomi og samfunnsfag (Heftet)

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 536
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276348675
Kategori: Økonomi og ledelse
Omtale Matematikk for økonomi og samfunnsfag

Matematikk for økonomi og samfunnsfag er skrevet for metodekurset i det treårige bachelorstudiet i økonomi og administrasjon. Innholdet er lagt tett opp til Rammeplan for treårig bachelorstudium i økonomi og administrasjon, men læreboken kan også benyttes på høgskoler og universiteter som innleder studiet med et kurs i matematikk/statistikk/metode tilsvarende fem til ti studiepoeng.

Boken er lagt opp for studenter med lite matematisk kompetanse. Forfatterne går derfor meget grundig til verks i begynnelsen. Etter hvert som leseren blir fortrolig med matematisk tankegang, økes tempoet noe. Det første kapitlet, «Grunnleggende emner», kan leses som et forkurs.

Forfatterne har lagt mer vekt på å utvikle leserens intuitive matematiske forståelse enn teorigjennomgang og bevisførsel. Eksempler og oppgaver er valgt med tanke på at leseren skal bli fortrolig med reelle problemer fra økonomi og samfunnsfag.

Forfatterne bruker grafisk kalkulator aktivt og viser hvordan den kan være et nyttig verktøy for deg som skal anvende matematikken. Flere oppgaver, eksempler og modeller er løst ved hjelp av regnearket Excel. Disse filene ligger fritt tilgjengelig på bokens hjemmeside, http://mos.cappelendamm.no/, slik at du kan legge dem inn på egen datamaskin og arbeide videre med dem. Dessuten inneholder hjemmesiden flere eksamensoppgaver med løsningsforslag.

Til lærebokens oppgaver er det utgitt en egen løsningsbok. Matematikk for økonomi og samfunnsfag. Løsningsforslag (ISBN 978-82-7634-868-2) gir deg detaljerte løsninger på omtrent halvparten av oppgavene i boken, samt fasitsvar på de øvrige oppgavene.

Til toppen

Flere bøker av Harald Bjørnestad, Ulf Henning Olsson, Svein Søyland og Frank Tolcsiner: