Kapitalen av Karl Marx (Ebok)
Ebok

Kapitalen (Ebok)

kritikk av den politiske økonomien

Serie: Oktober klassiker 

Forfatter:

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 1019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Forlaget Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Das Kapital
Oversatt av: Kielland, Erling , Rafoss, Stein og Rønnow, Tom
Serie: Oktober klassiker
ISBN/EAN: 9788249516780
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Kapitalen
"Kapitalen, første bok" ble utgitt i 1867 og er blitt stående som et av de mest beryktede og innflytelsesrike verkene i moderne tid. Karl Marx framsetter her en flengende kritikk av den private eiendomsretten. Han argumenterer for at kapitalismen vil forårsake et stadig økende skille i velstand og velferd, men der undertrykkelsen i slavesamfunnet og føydalsamfunnet er åpenbar, er den i det kapitalistiske samfunnet skjult. Marx spår at kapitalismen vil bli avskaffet og erstattet av et system som sikrer felles eierskap til produksjonsmidlene.

Politiske tenkere før Marx anså de økonomiske lovene for å ha samme status som naturlover. Marx hevdet også at den økonomiske utviklingen tok form av en lovmessig prosess, men han viste hvordan disse lovene var historisk oppstått og formet, altså skapt av mennesker, som også vil være i stand til å skape dem annerledes.

"Kapitalen" fikk raskt en leserkrets blant lederne i de sosial - demokratiske partiene, særlig i Russland og Tyskland. Verket som Friedrich Engels kalte arbeiderklassens bibel har beholdt sin status som en uunnværlig klassiker.

Til toppen

Andre utgaver

Kapitalen
Bokmål Heftet 2015
Bøker i serien