Flatøybok (Innbundet)

Bind 4

Forfatter:

og

Anders Kvåle Rue (Illustratør) Edvard Eikill (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 440
Illustratør: Rue, Anders Kvåle
Forlag: Saga bok
Språk: Bokmål
Originaltittel: Flateyjarbók
Oversatt av: Eikill, Edvard
ISBN/EAN: 9788291640976
Kategori: Historie
Omtale Flatøybok
"Og også Sverresoga har ei kunstnarisk utstråling som er usvekt ,og gjev, saman med Soga om orknøyingane, ei litterær oppleving av dei sjeldne." Karsten Alnæs i Dag og Tid.

Den kommende Flatøybok bind 4 forteller den virkelige historien om legendariske kong Sverre Sigurdsson, kjent som leder for Birkebeinerne og for at han i konflikt med mektige Roma talte «paven midt imot» og ble lyst i bann. Sverre var en ukjent mann da han tok ledelsen over en lurvete gjeng med Birkebeinere og klarte å gjøre dem til en styrke som kunne ta makten over Norge i kamp mot langt mektigere krefter.

Et mektig epos om Norgesveldets tilblivelse, hvor en av våre mest fascinerende konger trer frem. Bind 4 i det storslåtte Flatøybok-verket forteller om Kong Sverre, lederen for birkebeinerne. Med nye malerier og ornamenter av Anders Kvåle Rue, tar Flatøybok oss med mot sitt klimaks, med en dramatisk sagaberetning om oppløsning og maktbegjær som historikeren Phillip Zorn beskrev som en av de mest bemerkelsesverdige konflikter i verdenshistorien.

Flatøybok er en del av et flerbindsverk med forord av HM Kong Harald, HM Dronning Margrethe av Danmark og tidl. Islandsk president HE Olafur Ragnar Grimsson. Når Flatøyboks siste bind 5 utkommer i 2019 vil verket utgjøre ca. 2500 sider. Verket har solgt i over 12000 eksemplarer, og har vært markert i Nidarosdomen, på Island og Færøyene

Til toppen

Andre utgaver

Flatøybok
Bokmål Innbundet 2018

Flere bøker av Torgrim Titlestad og Elizabeth Ashman Rowe: