Frihetskampen i islam (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 342
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282262088
Omtale Frihetskampen i islam
Et av vår tids store spørsmål er: Kan islam og moderniteten forenes? Sekulære muslimer befinner seg i dag i frontlinjen i denne viktige ideologiske kampen. De ofrer alt for å fremme kritisk tenkning og individuell frihet, og er det liberale demokratiets fremste allierte i kampen mot fundamentalistiske krefter.

Sylo Taraku har muslimsk bakgrunn fra Kosovo og har i flere år vært en del av det sekulære muslimske miljøet i Norge. Han viser hvordan progressive muslimer prøver å bygge bro mellom islam og opplysning, mellom fortid og fremtid. Han utforsker også hva islam kan lære av kristendommen og av egen historie.

Hvem er de sekulære muslimene? Hva er deres kampsaker, og hvordan kjemper de for å realisere dem? Frihetskampen i islam utfordrer fordommene mot muslimer - og skaper samtidig håp om at endring er mulig.

«Forfatteren evner å skape innlevelse og interesse gjennom historiene og møtene han beskriver. Samtidig er vi med ham som profesjonell betrakter. Han klarer å trekke de prinsipielle linjene. Han skriver varmt og empatisk også om dem som står fjernt fra egne meninger. Dette er en bok å bli klokere av» - Tarjei Leer Salvesen, Fedrelandsvennen, terningkast 6

«Sylo Taraku har skrive ei på alle måtar opplysande og opplyst bok.» - Tom Hetland, Stavanger Aftenblad, terningkast 5

Til toppen

Andre utgaver

Frihetskampen i islam
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Sylo Taraku: