Grep om fortiden (Heftet)

Perspektiver og metoder i idéhistorie

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202565282
Fag: Idéhistorie
Nivå: Akademisk
Omtale Grep om fortiden

Grep om fortiden gir en grundig introduksjon i måter å arbeide idéhistorisk på: Hvordan kan vi forstå og forklare hva mennesker tenkte før i tiden? Hva gjør vi for å komme på sporet av endringer i forestillinger, holdninger og mentaliteter?

Boken presenterer de mest sentrale perspektivene og metodene som benyttes av idéhistorisk orienterte forskere i Norge i dag, og viser hvordan disse brukes til å belyse ulike idéhistoriske temaer. For første gang på norsk får vi dermed en omfattende oversikt over hvordan idéhistorie faktisk praktiseres.

Kapitlene tar blant annet for seg de teoretiske perspektivene til tenkere som Michel Foucault og Quentin Skinner, nye digitale metoder, forskningsfeltet global idéhistorie, ny forskning om middelalderteologers kjønnsmetaforer, hva ettertiden har tenkt om antikken, og hvordan nazismen preget hverdagsspråket på 1930-tallet. Boken har også et eget kapittel om idéhistoriefagets historie i Norge.

Grep om fortiden er skrevet for studenter i idéhistorie og beslektede fag, og for alle andre som er interessert i fortidens tenkning og vår tids tolkninger av den.

Til toppen

Flere bøker av Ellen Krefting, Espen Schaanning og Reidar Aasgaard:

Du vil kanskje også like