Haakon Lie (Heftet)

Historien, mytene og mennesket

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 848
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202324735
Omtale Haakon Lie

Haakon Lies glødende engasjement, skarpe intelligens og kraftige temperament gjorde ham populær blant meningsfeller og fryktet blant motstandere. Han ble født i 1905, og sto på barrikadene i de tre store konfliktene som formet nasjonen i det forrige århundret: mellomkrigstidens klassekamp, arbeidet for et fritt land under den annen verdenskrig og kampen mot kommunismen under Den kalde krigen.

Biografien om hans 103 år lange liv er derfor også en enestående beretning om Norges historie. Et overveldende kildemateriale har gjort det mulig å gi en levende skildring av Haakon Lie som politiker og menneske.

Seksten år gammel meldte Lie seg inn i Arbeiderpartiet, og hans tid som landets mektigste partisekretær etter krigen var fylt av maktkamp, tett politisk samarbeid, dyp uenighet og kraftige konfrontasjoner – deriblant med Einar Gerhardsen.

Hans Olav Lahlum har med Haakon Lie skrevet en detaljert og nyansert biografi som bringer oss bak mytene om Arbeiderpartihøvdingen, som til tross for at han lenge var en omstridt politiker, døde som et nasjonalt ikon.

Til toppen

Andre utgaver

Haakon Lie
Bokmål Lydbok-CD 2009
Haakon Lie
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Hans Olav Lahlum: