Hekling & hakking (Innbundet)

til kjøkkenet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202377878
Kategori: Håndarbeid
Omtale Hekling & hakking

Bestemors grytekluter og mye mer!

Husker du gryteklutene fra barndommens dager? Tykke og gode, i fantasifulle farger og former og heklet i myk bomull? Her får du oppskrift og mønster til utvalgte skatter!
Forfatteren Tove Fevang har hentet inspirasjon til oppskriftene i boka gjennom gamle grytekluter funnet i skuffer og skap hos familie og venner.

Det er viktig å ta vare på våre norske klassiske tradisjoner, og her finner du ideer til både deg selv og til gaver til venner og familie. Du kan hekle eller hakke ting du trenger på kjøkkenet, som kuvertbrikker, grytekluter, håndklær og kluter og mye mer. Boka har gode forklaringer til alle oppskriftene, og du finner også en egen bildeserie i trinn for trinn som viser hvordan du hekler/hakker de forskjellige maskene.

Tove Fevang er kjent for sine arbeider innen lappeteknikk, applikasjon, broderi, hekling og strikk. Hun er særlig kjent for sine farger og stilrene mønstre. Tove har skrevet 11 bøker om forskjellige håndarbeidsteknikker (siste bok ut: Helt enkel hekling i 2010) og Hekling & hakking til kjøkkenet er hennes 12. bok! Hun er en aktiv bidragsyter til ukepressen og holder ofte kurs i inn- og utland. Besøk gjerne Toves blogg www.tovefevang.no.

50 design av grytekluter, dekkebrikker, håndklær og vaskekluter

Gryterkluter, dekkebrikker, vaskekluter og håndklær trenger vi alle. Så hvorfor ikke lage dem selv, slik bestemor gjorde? Gryteklutene hekler du på en kveld hvis du kan hekle fra før, og er det første gang, lærer du det fort gjennom instruktive trinn for trinn bilder. Å lage grytekluter er en fin måte å lære seg å hekle på eller prøve ut ulike teknikker.

Boka viser mange forskjellige teknikker innen hekling og hakking og bruk av mønster, former og kombinasjon med farger.

Hver oppskrift og mønster vises med bilder og tekst med anbefalt størrelse til hekling eller hakkenål og anbefalt garn. I de aller fleste oppskriftene brukes bomull eller lin-garn- kvaliteter. Tove Fevang har i boka brukt PT Helårsgarn til mange av oppskriftene. Alle masker og hekle/hakke-teknikker vises i trinn for trinn bilder i eget kapitel.

Se i Utstyr og materialer under GARN i ventremenyen på nettsiden til Hobbyklubben - der finner du hekle- og hakkenålene som Tove bruker og anbefaler.

Til toppen

Andre utgaver

Hekling og hakking til kjøkkenet
Bokmål Innbundet 2014