Hjem av Harlan Coben (Lydbok MP3-CD)

Hjem (Lydbok MP3-CD)

Serie: Myron Bolitar 11

Forfatter:

Tore Aurstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2018
Innleser: Mai-The, Duc
Spilletid: 11:08
Filstørrelse: 611.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Home
Oversatt av: Aurstad, Tore
Serie:
Serienummer: 11
ISBN/EAN: 9788202596101
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Hjem
For ti år siden ble to gutter kidnappet. Hva om kun den ene vender hjem? I ti år har familiene levd i uvisshet. Nå tror Myron Bolitar og vennen Win at de har klart å spore opp den ene av guttene, Patrick, som nå er 16 år gammel. Men hva skjedde for ti år siden? Og hvor har gutten vært i alle disse årene? Tankene deres går umiddelbart til den andre gutten, Rhys, som er sønnen til Myrons søskenbarn. De vet at de ikke har råd til å gjøre noen feiltrinn, for da kan en eller begge guttene forsvinne igjen. Denne gangen for godt.

Til toppen

Andre utgaver

Hjem
Bokmål Heftet 2008
Hjem
Bokmål Innbundet 2018
Hjem
Bokmål Ebok 2018
Hjem
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Hjem
Bokmål Lydbok-CD 2018
Hjem
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Harlan Coben:

Om forfatter Harlan Coben

Amerikanske Harlan Coben har skrevet en lang rekke bestselgere, som Savner deg, Seks år, Tilgi meg, Dypt savnet og Hold tett, og den populære krimserien om den sagnomsuste helten Myron Bolitar.

Han er tidenes første forfatter som har mottatt alle de tre store krimprisene i USA. Bøkene hans har tronet på bestselgerlistene over store deler av verden, og er blitt utgitt på mer enn 30 språk. Hemmeligheter og familiebånd er temaer i flere av Harlan Cobens thrillere. 

Til toppen

Intervju

En av verdens aller mest leste krimforfattere: Menneskene viktigst

Bøkene til Harlan Coben er kjent for å inneholde mer enn krim. De kan handle om romantikk, frykt, misbruk, relasjoner, vennskap, ensomhet, og ikke minst alle de daglige rutinene som livene består av. 
 

– Alt du kan finne i all mulig annen skjønnlitteratur, kan også brukes i krim. Det som er bra med krim, er at formen tvinger deg til å involvere hele personens liv hvis vedkommende skal virke troverdig. Det bidrar også til å gjøre krim populært, slår Coben fast.

Harlan Coben er stor. Bokstavelig talt. Mannen ruver. Ikke bare fysisk fordi han er nesten to meter høy, men også fordi han har solgt nesten 70 millioner bøker i sin litterære karriere. Og metoden han bruker som forfatter er oppsiktsvekkende lite preget av planlegging. Han må ha en idé som han utvikler til en historie. Sånn cirka. Bare sånn cirka.

Familiedrama

– I Hjem visste jeg at det skulle dreie seg om to seksåringer som forsvant for ti år siden. Når en av dem kommer til rette etter sterk innsats fra Bolitar og Win, er det interessant å følge to familiers ulike reaksjoner. Den ene familien lever fortsatt i uvisshet, den andre har fått hjem gutten de har lett etter i ti år. Hva skjer mellom de to familiene? Hva skjer med Patrick, som endelig har kommet til rette? Hvor er Rhys, den andre gutten? Og selvfølgelig: Hva skjedde egentlig den dagen guttene forsvant?

Opptatt av karakterene

Hjem var det heller ikke noe problem å skape karakterene. Myron Bolitar og kompis Win var der allerede, og det er seks år siden sist vi hørte fra dem. Coben har tryllet frem den ene frittstående bestselgeren etter den andre de siste årene, nå var det på høy tid å sjekke ut hva som har skjedd med Bolitar & Co siden sist, ifølge Coben. I et intervju på den aller største bokmessen i USA sa han at det er viktig for ham at karakterene hans utvikler seg. 

Bruker dialogen bevisst

–Jeg elsker å bruke dialog som virkemiddel når jeg skriver. Dialoger er glimrende når det gjelder å manøvrere seg riktig gjennom handlingen, du kan få folk til å si noe som setter en ny kurs, og ikke minst er dialogen egnet til å fargelegge karakterene mine. 
Mange mener for eksempel at humor er dårlig egnet i krim, men brukt naturlig og riktig i dialog kan humor funke aldeles bra, smiler Coben. Hjem er kanskje den romanen der han har brukt dialogen aller mest, og kritikerne kan ikke få fullrost den evnen han har til å få god gli i dialogene.

Forfatter og familiefar

Han elsker å skrive, og spøker gjerne med skriveavhengigheten sin. På spørsmål om hvilke andre hobbyer han har, er svaret at hans kone og deres fire barn er livet i tillegg til å skrive.
– Jeg bruker mye tid på skrivingen, og når jeg ikke skriver, får jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør det. Til med når jeg leser andre bøker, den aller beste treningen for en forfatter, er det en stemme inne i hodet mitt som sier at ”burde ikke du egentlig skrive nå?”. Stemmen har ødelagt mange gode leseopplevelser for meg, og det er umulig å kvitte seg med den, sier superdedikerte Harlan Coben.

Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Bøker i serien