Hjertet mot steinen (Heftet)

En overlevendes beretning fra Utøya

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202410469
Omtale Hjertet mot steinen

"Av mange bøker om 22. juli treffer denne meg sterkest i hjertet [...] fordi hans historie er så sterk, og samtidig lagt frem så reflektert."
Ulf Andenæs, Aftenposten

Utøya, 22. juli 2011: En mann i politiuniform sikter på Adrian Pracon med et gevær. I et par lange sekunder venter AUF-eren på skuddet som skal ende livet hans. Så senker mannen våpenet sitt, snur seg og går.

Adrian fikk leve der andre nådeløst ble nektet. Han spilte død blant de drepte og ble skutt da gjerningsmannen senere vendte tilbake. Møtet mellom 21-åringen fra Skien og den falske politimannen er møtet mellom to viljer. En som akkurat har meldt seg inn i fellesskapet, og en som har viet ti år av livet til et brutalt angrep på det. Dette er Adrians fortelling.

"Pracon skriv at han trong å laga ei bok for å forstå kva som skjedde. Eg veit ikkje om han nådde det målet, men eg treng denne boka. Fordi Med hjertet mot steinen og dei andre 22. juli-bøkene hjelper meg å venda fokuset bort frå massemordarens kjensler og sinn.[…] Vi treng mange slike påminningar. Pracon og Møller Solheim har gjeve oss ei av dei gode."
Arnhild Skre, NRK

Adrian Pracon (f. 1989) er fylkessekretær i AUF Telemark. Han møtte Breivik tre ganger på Utøya, og ble til slutt skutt, men overlevde.

Erik Møller Solheim (f. 1979) er journalist og forfatter. Han ga i 2009 ut boken En stemme for Obama om sine erfaringer fra grasrota i Barack Obamas presidentkampanje.

Til toppen

Andre utgaver

Hjertet mot steinen
Bokmål Innbundet 2012
Hjertet mot steinen
Bokmål Ebok 2012
Hjertet mot steinen - En overlevendes beretning fra Utøya
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021