I forvandlingens tegn (Innbundet)

malerier, tegninger og tekster gjennom 20 år

Forfatter:

Kjell Nymoen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 76
Illustratør: Nymoen, Kjell
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230020166
Omtale I forvandlingens tegn
«Et skaperverk er dette å formidle og virkeliggjøre maleriet og tegningenes fortellinger til menneskene i samtiden,- og også på klarest mulig vis i en bokpresentasjon å gi et innblikk i hva denne mangfoldigheten var og er i arbeidet mot eget selvstendig billedspråk.
Hva er så dette bildende språket? Det er intet mindre enn fortellinger om meg selv. I verkstedet og atelieret er det skapte lyset i disse rommene i mild forstand en kampsone og det daglige slitets arnested. Nettopp dette er denne befruktende dialogens livgivende glede.»

Bildene formidler inn i vår tid en arv som understreker gjensidig avhengighet og samspill mellom menneske og omgivelser. Det er en arv som er viktigere å ta inn over seg i sine konsekvenser enn noen gang tidligere. En arv som også bidrar til å gi Nymoens malerier aktualitet. - Øivind Storm Bjerke -

KJELL NYMOEN
Født 1939 på Ringebu. Bosatt i Hamar siden 1990. Eget atelier i Falsens gate, Hamar.

Elev ved Statens håndverks- og kunst-industriskole 1959-63, og Statens Kunstakademi under Aage Storsteigen 1963-64 og Alexander Schultz 1964-65. Debut i Kunstnerforbundet (Oslo) Maleri og Tegning (1966). Kjell Nymoen har hatt en rekke betyd-ningsfulle verv: Statens Stipendkomite 1988-89-90, Høstutstillingens jury og styret i Bildende Kunstnere, Oslo. Han har også mottatt flere stipender; Statens 3 årige arbeidsstipend, og Statens garantiinntekt for kunstnere. 1 måned i Russland i 1965 i regi av Norsk og Russisk Ambassadesamarbeid, og ledelsen ved Statens Kunstakademi. Stor norsk delegasjon av kunstnere og elever ved Akademiet. I årene deretter flere reiser til England og Frankrike.

Se også www.kjellnymoen.no

Til toppen