Ingen bror får bli igjen (Heftet)

en beretning om Norges krig i Afghanistan

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 319
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205563520
Omtale Ingen bror får bli igjen
Sterk historie fra krigen i Afghanistan, sett fra afghansk side. Med nytt forord av Unni Wikan. 17 år gammel ble afghaneren Faizullah Muradi rekruttert som tolk for de norske kampstyrkene i Afghanistan. I løpet av to års aktiv tjeneste var Faizullah involvert i noen av de hardeste kampene norske militære enheter har utkjempet i landet. Han knyttet sterke bånd til sine medsoldater. Etter avsluttet tjeneste våren 2011 ble han overlatt til seg selv. Var soldatløftet «Ingen bror får bli igjen» bare tomme ord? Faizullah ble sporet opp av Taliban, som truet ham og familien på livet.
   
Dette er Faizullahs egen historie, skrevet i samarbeid med den erfarne sakprosaforfatteren Jon Gangdal. Med nye forord av Unni Wikan og Jon Gangdal. Fædrelandsvennen  «... et leseverdig dokument over hvilke konsekvenser Norges krigføring har hatt for andre menneskers liv, og hvordan ansvarsfraskrivelse ble viktigere enn å beskytte mennesker vi selv utsatte for fare.»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende «Godt fortalt Afghanistan-historie med en reflektert hovedperson det er verdt å lytte til. Jon Gangdal har gjort en glimrende jobb.»
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende
  
«Det er karaktertegningen som gjør historien om kamptolken til noe mer enn skvær allmennlitteratur, for Gangdal lykkes med å tegne hovedpersonen som et komplekst menneske.»
Freddy Fjellheim, Klassekampen

Til toppen

Andre utgaver

Ingen bror får bli igjen
Bokmål Ebok 2015
Ingen bror får bli igjen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Jon Gangdal og Faizullah Muradi:

Bøker i serien