Islam - tradisjon, fundamentalisme og reform (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202220891
Fag: Religion
Omtale Islam - tradisjon, fundamentalisme og reform

Vi trenger mer enn noen gang kunnskap om islam. Kari Vogt gir i Islam - tradisjon, fundamentalisme og reform en grundig fremstilling av islams historie, teologi og lovforståelse.

Hun viser oss både den klassiske tradisjonen og de ulike retninger, og dette er et godt utgangspunkt for å forstå endringene innen islam i dag. Forfatteren foretar en opplysende begrepsavklaring av hva islamisme og politisk islam innebærer, og viser hvordan fundamentalistene tenker og arbeider.

De siste tiders terroraksjoner viser at selv om al-Qaida som organisasjon er svekket, står ideologien desto sterkere. Kari Vogt er også opptatt av de fredelige reformbevegelsene innen islam og de store tema i dagens interne muslimeske debatt. Koranen leses på ny og i et historisk perspektiv for å ta stilling til viktige spørsmål om blant annet kvinnens stilling og forholdet mellom islam og demokrati.

Fra forfatterens forord:

"Som alle verdensreligioner oppsummerer islam menneskers forståelse av seg selv og verden. Kunnskap om islam er forlengst blitt en viktig nøkkel til vår egen samtid. Derfor angår islam oss alle, uansett hvordan vi forholder oss til fenomenet religion."

Kari Vogt er religionshistoriker ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Universitetet i Oslo, og regnes som en av våre fremste autoriteter på islam. Hun deltar både nasjonalt og internasjonal i en rekke utvalg som utreder og vurderer islam i dag, og er en mye brukt kommentator i tv og radio.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Flere bøker av Kari Vogt: