Jakten på Olav Tryggvason (Heftet)

Forfatter:

David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 323
Illustratør: Keeping, David
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241951541
Omtale Jakten på Olav Tryggvason
Olav Tryggvason var oldebarnet til Harald Hårfagre, vokste opp i Russland, innførte kristendommen i Norge og grunnla Trondheim før han døde i slaget ved Svolder i år 1000. Slik har historien blitt fortalt i 800 år. Men hva om ingenting av dette stemmer?

Historikeren Øystein Morten har reist i Olav Tryggvasons fotspor og funnet en helt annen historie om Olav og hans tid. Dette er fortellingen om en brutal maktkamp mellom danske kongearvinger, sammenstøt ved Londons murer, bestialske seksuelle ritualer og menneskeofringer. Forfatteren gir oss et fengslende innblikk i samlingen av Norge med utgangspunkt i Troms, innføringen av kristendommen i fire land og oppdagelsen av et nytt kontinent.

Velkommen til en av de mest ekstreme reiseskildringene i Nord-Europas historie rundt år 1000!

Øystein Morten er historiker og forfatter. Han har en rekke kritikerroste bøker bak seg, blant annet Jakten på Olav den hellige (terningkast 6 i VG) og Jakten på Sigurd Jorsalfare (begge på Spartacus forlag). I 2017 utga han Norske ødegårder. Historien om stedene vi forlot, sammen med fotograf Pål Hermansen.

Til toppen

Andre utgaver

Jakten på Olav Tryggvason
Bokmål Innbundet 2019
Jakten på Olav Tryggvason
Bokmål Ebok 2019
Jakten på Olav Tryggvason
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020