Jødehat (Innbundet)

Antisemittismens historie fra antikken til i dag

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 696
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249609963
Omtale Jødehat

Dette er sentral lesning for alle som ønsker å vite hvorfor jødene har blitt hatet og myrdet gjennom historien.

Antisemittismens historie er lang og brutal og kulminerte med nazistenes industrielle utryddelse av seks millioner jøder. Jødehat noe som hører fortiden til. I løpet av de siste årene har jødehatet blusset opp i en rekke miljøer i mange land. Også i Norge har vi sett tendenser til antisemittiske ytringer og handlinger. Kampen mot jødehatet er en kamp mot intoleranse og fremmedfrykt.

Denne boka er en bredt anlagt framstilling av jødehatets historie fra antikken og kristendommens begynnelse, gjennom middelalderen og opplysningstiden, rasebiologiens tidsalder, Holocaust og den nye antisemittismen etter krigen. Forfatterne søker etter årsakene til antisemittismen og bakgrunnen for de jødefiendtlige tankegangene. Det er en historie preget av overgrep og hat.

Dette er første gang historien om jødehatet presenteres på norsk. Den gir et klart bilde av hvorfor antisemittismen har stått så sterkt i Europa og hvordan mange av de samme temaene, i forskjellige utforminger, har gått igjen i antisemittiske anklager mot jødene, slik som legendene om skjending av Kristusbilder, hostieskjending, brønnforgiftning, Kristusmordere, ritualmord og konspirasjonsanklager.

Dette er sentral lesning for alle som ønsker å vite hvorfor jødene har blitt hatet og myrdet gjennom historien. Boka er gjennomillustrert.

Til toppen