Kampen om korset i politikken (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 269
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241950261
Omtale Kampen om korset i politikken
En høyaktuell bok om farene ved å blande religion og politikk og å la de religiøse instinktene overstyre rasjonelle argumenter.


Splittelsen i Kristelig Folkeparti etter Knut Arild Hareids røde veivalg, samt konflikten mellom Hareide og Sylvi Listhaug, er utgangspunkt for denne boken. Tidligere sjefredaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, gir en fascinerende beskrivelse av hvordan to motstridende holdninger til teologi og politikk ble en brannbombe i KrF.


Partiets problem er ifølge forfatteren ikke de politiske fargevalgene, men at ledelsen ikke har forstått alvoret i den teologiske splittelsen i Norge. Forsøkene på å forklare hva kristendemokratisk politikk er har mislykkes og partiet har mistet en stor gruppe potensielle velgere. I mange kristne miljøer er det fortsatt en oppfatning at «Guds ord må styre politikken».


Simonnes viser også hvordan de teologiske kløftene har utviklet seg internasjonalt og hvordan dette får konse- kvenser for politikken. Det er en sammenheng i støtten Donald Trump og Sylvi Listhaug får fra deler av kristen- folket i sine respektive land.


Helge Simonnes (f. 1955 i Vanylven) var sjefredaktør i Vårt Land fra 1991 til 2016. Han ga ut boken En Gud for de mange i 2016. Simonnes er fast spaltist i Dagsavisen, der han skriver i skjæringsfeltet politikk og religion. Han holder jevnlig foredrag om åndelig motivert politisk populisme.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Helge Simonnes: