Knut Alvssons krig (Heftet)

ridderen som ville erobre Norge

Serie: VB pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 232
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
Serie: VB pocket
ISBN/EAN: 9788241914539
Omtale Knut Alvssons krig
Adelsmannen Knut Alvsson var en fjern slektning av de gamle norske kongene. Etter å ha blitt forbigått av danskekongen til stadig flere viktige embeter i Norge bestemte han seg for å ta opp kampen.
Tidlig på 1500-tallet allierte han seg med opprørske svenske adelsmenn i en krig som snart trakk inn store deler av Norden. Men for å løsrive landet fra kongen i København måtte Knut Alvsson først beseire kongens fremste mann i Norge, som også var en gammel personlig fiende.
Kampen mellom de to, som nådde sitt klimaks på et skip på havnen i Oslo sommeren 1502, avgjorde Norges skjebne de neste 300 år. Dette er en besettende fortelling om riddere og borger, svik og troskap men den gir også et gripende innblikk i vanlige folks liv i perioden.
«Sterkt om middelaldersk maktkamp En fascinerende og dramatisk fortelling kunne godt blitt en tv-serie.» Fredrik Wandrup, Dagbladet
«Mesterlig gjennomført, her er det bare å gratulere. Kildene flettes inn i fortellingen på en så naturlig måte at man har vanskelig for å tro at det er sant. Wow!» Øystein Morten, forfatteren av bl.a Norske ødegårder og Jakten på Olav den hellige.

Til toppen

Andre utgaver

Knut Alvssons krig
Bokmål Innbundet 2016
Knut Alvssons krig
Bokmål Ebok 2016
Bøker i serien