Krigsdagboka (Innbundet)

krigen sett med barneøyne

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 194
Forlag: Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788232804627
Omtale Krigsdagboka
Den 9. april 1940 var Ronald Grini sju år gammel. I august 1941, rett etter at han hadde fylt ni år, begynte Ronald å føre dagbok. Det fortsatte han med til freden kom. I dag er Ronald Grini 89 år gammel, og i Krigsdagboka leser og kommenterer han notatene fra barndommen. Hva kaller dagboka frem av minner fra krigsårene? Hva forteller den om å være barn under krigen? Og hvordan har erfaringene fra disse årene preget livet hans siden?

I krigsdagboka til Ronald Grini møter vi ordene og erfaringene til et lite barn, skrevet ned mens alt skjedde. Våren 1940 opplevde Ronald bombingen av Kjeller flyplass. Senere var han øyenvitne til flyangrep og sabotasje aksjoner. Samtidig var han en vanlig smågutt som lekte med kamerater, gledet seg til jul og registrerte foreldrenes og storfamiliens liv. Hvilke skygger kaster krigen over livet som barn? Og hvordan husker vi krigen i dag?

Krigsdagboka er et unikt bidrag til litteraturen om krigen i Norge, og en særpreget refleksjon over barndom, aldring, minner og krigserfaringer.

Til toppen