Krigsdansen (Innbundet)

Historien om Saddams fall

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 265
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202231088
Omtale Krigsdansen

En av årets viktigste bøker! Henrik Thune har gjort seg bemerket som en fremragende kommentator av konflikten mellom USA og Irak med sin opptredener på radio og TV.

I Krigsdansen går Henrik Thune bak medienes fremstilling av krigen i Irak, og redegjør for de egentlige årsakene til Saddam Husseins fall. Trådene trekkes tilbake til den forrige krigen mellom USA og Irak, og Thune viser at den ikke ble avsluttet med våpenhvilen mellom vestmaktene og Irak 28. februar 1991. Terroranslagene mot USA 11. september 2001 førte til en dramatisk forandring i maktbalansen i verdens eneste supermakt.
Og lenge før den politiske debatten om en ny militæraksjon i Irak, hadde George Bush bestemt seg for å starte den tredje golfkrigen. Dette er en bok som hevder at storpolitiske avgjørelser fattes bak lukkede dører, med det resultat at Norge har en utenriksminister uten innflytelse på verdenspolitikken. I denne boken går Thune i bredden og dybden, men uten at han mister den klarheten og presisjonen i analysen som han har gjort til sitt kjennetegn.

Anmeldelser:"Boken har således et kraftig budskap som kan inspirere til flere spennende utenrikspolitiske debatter her hjemme. "
Sten Inge Jørgensen, VG
Les hele anmeldelsen

Krigens mange ansikt
Stian Bromark, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

"Irak-kjenner Henrik Thune med et solid bidrag til hukommensens kamp mot glemselen."
Ivar A. Iversen, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen

"Krigsdansen er blitt en velskrevet og profesjonelt komponert bok med mye nerve."
Morgenbladet

Til toppen

Flere bøker av Henrik Thune: