Krigsseilere (Innbundet)

å overleve freden

Forfatter:

Carsten Aniksdal (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 103
Illustratør: Aniksdal, Carsten
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788253038414
Kategori: Historie
Omtale Krigsseilere
Overlevende krigsseilere gir unike innblikk i minner om en underkjent krigsinnsats.
.
I denne fotoboken forteller 17 krigsseilere sine historier om torpederinger, redningsaksjoner, traumer og overlevelsesstrategier både under og etter krigen. Mange av dem forteller - for første gang - om hvordan krigen har preget dem og deres familier i årene etterpå, og om tausheten som har omgitt deres krigsinnsats. Om hvordan staten, omgivelsene og også det kollektive minnet har avvist deres fortellinger om krigens virkelighet på havet.
Krigsseilere er en portrettbok med vekt på livet etterpå, der veteranenes tilbakeblikk på kortfattet vis rommer sterke vitnesbyrd om hvordan opplevelser av krig også gjør freden vanskelig å takle. Samtidig er de portretterte her, med sine senskader og sår, nettopp overlevernes historie. Historien til dem som tross alt overlevde, ikke bare fysisk, men også mentalt. Minnene om dem som ikke gjorde det er likevel levende når disse 17 lar oss ta del i sine historier.
Krigsseilere er en viktig bok som bidrar til å inkludere krigsseilernes glemte innsats i historien, og øke forståelsen for situasjonen for dagens hjelpearbeidere, flyktninger og krigsveteraner i utenlandstjeneste.

Til toppen