Lady Chatterleys elsker av D.H. Lawrence (Nedlastbar lydbok)

Lady Chatterleys elsker (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Leo Strøm (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2020
Innleser: Vidnes-Kopperud, Bodil
Spilletid: 14:28
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lady Chatterley's lover
Oversatt av: Strøm, Leo
ISBN/EAN: 9788771835229
Omtale Lady Chatterleys elsker
D.H. Lawrence (1885-1930) var en engelsk forfatter, dikter, essayist og litterær kritiker. Han hører til blant de største forfatterne i det 20. århundre. Lawrence utfordret samtiden med sitt opprør mot det etablerte samfunnet, beskrivelser av kvinners seksualitet og ikke minst med sine eksplisitte beskrivelser av sex. Gjennombruddsromanen "Sønner og elskere" og den siste romanen hans - den skandaleombruste "Lady Chatterleys elsker" - er hovedverker fra tiden.

I ekteskapet med aristokraten Sir Clifford må Constance Chatterley avfinne seg med en tilværelse uten seksuell nytelse, da mannen hennes vender hjem fra første verdenskrig invalid og lam fra livet og ned. Han forsømmer henne også følelsesmessig, og hun dras derfor mot herregårdens skogvokter, Oliver Mellors. De innleder en lidenskapelig affære, og i møtet med Mellors opplever Constance følelsesmessig inderlighet, seksuell tilfredsstillelse og spirende kjærlighet.

"Lady Chatterleys elsker" ble utgitt privat i Italia i 1928, og først i 1961, etter mange år med sensur og rettssaker, ble den utgitt i hjemlandet.

"Lawrence presterer å gi levende skildringer av forhold som vanskelig kan gripes intellektuelt - han er en fremragende skildrer av voldsomhet, av forholdet mellom mann og kvinne og av døden." - Politiken Verdenslitteratur
"En av de største og mest oppfinnsomme romanforfatterne i vår tid" - E.M. Forster
"En modig og viktig bok, lidenskapelig og svært ambisiøs" - The Independent
"Et mesterverk" - The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

Lady Chatterleys elsker
Bokmål Ebok 2012