Langs smuglerruta (Innbundet)

En reise blant flyktninger, lykkejegere og menneskesmuglere

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 180
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202235758
Omtale Langs smuglerruta

I Langs smuglerruta møter vi mennesker som forlater sine hjemland på grunn av forfølgelse og krig, eller fordi de søker bedre livsvilkår. Frida Nome har skrevet en bok om deres reise til Vesten, der menneskesmugling ofte er eneste mulighet. Flyktninger må ta seg til Europa på illegalt vis for å kunne benytte sin rett til å søke asyl.

Leseren tas med på en reise langs smuglerruta i Midtøsten, fra en sjiamuslimsk bydel i Damaskus, via kurdiske byer på grensen til Irak og Iran, og frem til Istanbul og Edirne på den tyrkiske siden av det europeiske fortet. På veien møter vi unge menn som teller sine siste timer med far før den farlige ferden med ukjent slutt. Vi treffer mennesker i transitt som forteller om livet underveis, om hva de har flyktet fra og hva de drømmer om. Vi besøker de uheldige som har solgt alle sine eiendeler for å betale reisen til Vesten, men som har blitt arrestert og merket for livet før tvangsreturen til hjemlandet. Og vi møter menneskesmuglerne.

Frida Nome (f. 1972) er religionshistoriker, har studert arabisk ved Bir Zeit-universitetet på Vestbredden, arbeidet som observatør og tolk i den internasjonale fredsstyrken i Hebron, har gjennomført flere feltstudier på Vestbredden og i Gaza, og har siden siste halvdel av nittitallet forsket på palestinske voldsaksjoner.

Les utdrag fra boken [pdf]

Til toppen

Andre utgaver

Langs smuglerruta
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Frida Nome: