Ligningen for lykke (Innbundet)

Tallene, tankene og tilfeldighetene bak den rådende økonomiske fornuft

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202306618
Fag: Samfunnsfag
Omtale Ligningen for lykke

Livets store sum

Det er vanskelig å ta til motmæle når Jens Stoltenberg sier at «det kan vi ikke gjøre på grunn av renta». Den skarpe journalisten og økonomen Maria Reinertsen ser bak de økonomiske sammenhengene som til daglig tas for gitt, og viser hvordan dette handler om verdivalg, vane og tilfeldigheter.

Hvordan bestemte en seg for å bruke fire prosent av oljefondet i året, og hvem var først ute med å si at fattige taper 100 milliarder dollar på dagens handelspolitikk? Hva er historien bak disse tallene, hvilken politikk fører de med seg og hvem tjener på at de ble de gjeldende? Hvem er egentlig markedet, middelklassen og de rike – og hvor mye makt har de? Hvilke variabler glemte økonomene bak formelen for den gode skole og den beste klimaavtale?

For å få svar på dette går veien blant annet om Statistisk årbok 1960, vi blir bedre kjent med statsministeraspiranten Jens Stoltenberg, urøkonomen Adam Smith og dansefilmhelten Patrick Swayze, og så er vi endelig klar for å se nærmere på ligningen for lykke som tittelen på denne boken lokker med.

Til toppen

Andre utgaver

Ligningen for lykke
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Maria Berg Reinertsen:

Om forfatter Maria Berg Reinertsen

Maria Reinertsen (f. 1980) er samfunnsøkonom og journalist i Morgenbladet. Der skriver hun blant annet om økonomiske temaer for folk som ikke nødvendigvis er interessert i økonomi.

Til toppen