Lindteinstrikk med stil (Innbundet)

Forfatter:

Et Lindtein-plagg for alle disse dagene som kommer og går. Gensere, jakker, sokker og andre små og store plagg i deilige garnkvaliteter fra en dame som kjenner blodet bruse litt ekstra når hun går inn i en garnbutikk. Tove Lindtein er en dedikert strikker som elsker å skape noe med hendene. Og hun har ett mål - å ha på seg noe hjemmestrikket HVER DAG.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202629649
Kategori: Gensere og jakker og Småstrikk
Omtale Lindteinstrikk med stil

Stilige strikkeplagg fra Tove Lindtein

Et Lindtein-plagg for alle disse dagene som kommer og går. Gensere, jakker, sokker og andre små og store plagg i deilige garnkvaliteter fra en dame som kjenner blodet bruse litt ekstra når hun går inn i en garnbutikk. Tove Lindtein er en dedikert strikker som elsker å skape noe med hendene. Og hun har ett mål - å ha på seg noe hjemmestrikket HVER DAG.

Feminin strikk - og en fotballgenser

Det som er så fint med strikk, er at det kan være både fint og varmt på samme tid. Så om du er på hytta med familien, på café med venninner, hjemme en helt vanlig tirsdag eller på fotballkamp - strikk passer alltid.

I boka får du ekte skaperglede mellom to permer. Fra oppskrift på den første Lindteingenseren, som nå kommer i flere varianter, til andre deilige, feminine gensere og jakker som speiler blant annet moten på 70- og 80-tallet. Du får oppskrift på de herligste kosesokkene du trenger til en kjølig høstkveld, og luen du kan strikke på under en time. Du også Og hender det du går på fotballkamp? I boka får du oppskrift på en kul supportergenser.

Alle plaggene passer fint til både skjørt og bukser, til hverdag og fest. I boka er det dessuten masse flotte bilder som viser ulike antrekk på ulike damer i alle aldre. Du får eksempler på ulike måter å style på, og oppskrifter i størrelser fra XS til XXL. Lindteinstrikk er strikkeoppskrifter for alle.

 

14 gensere
7 jakker
1 cardigan
1 hettejakke
1 hoodie
1 kofte
1 bluse
2 par sokker
2 luer
2 topper
1 tunika
1 shopper

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

Det var høsten 2016, og jeg skulle strikke en genser etter ønske fra mine to døtre, Olivia og Louise. Genseren fikk selvfølgelig navnet Olivia Louises flettegenser. En enkel genser som jentene har bodd i siden. Lite visste jeg da om hvordan man laget oppskrifter, men jeg ble tent etter det første forsøket. Så kom ideen, sammen med jentene mine, om å lage en ny genser. Nå ville de gjerne ha noe med litt mer catwalkschwung, så den måtte være kort og ha voluminøse ermer. Så slik ble Lindteingenseren til! At jeg nå gir ut min aller første strikkebok er en stor ære for meg. Tenk å kunne få dele av min entusiasme og skaperglede!
Det å gå inn i en garnbutikk får blodet mitt til å boble av glede over alle fargene og de forskjellige garnkvalitetene. Energien trigges, og jeg får alltid lyst til å skape noe nytt. Når jeg kommer opp med nye strikkeideer, er det viktig for meg at det må passe til de klærne jeg allerede har. Ideene som popper opp, kan like gjerne være en bluse i en gammel film eller de hotteste trendene på catwalkene. Jeg har også en filosofi om at jeg skal ha på meg et hjemmestrikket plagg hver dag. Siden vi legger ned mye tid i det vi lager, er det viktig å bruke plaggene. Det er jo flest hverdager i livet, derfor synes jeg det er morsomt å style plaggene slik at hver dag blir som et fyrverkeri av delikate snitt og fine detaljer. Og ikke minst er det ekstra gøy om det du lager kan brukes av alle. Alle plaggene jeg designer, passer både døtrene mine og meg.
Jeg gleder meg til å stå opp hver dag til frokost og strikketøy. Det har blitt min faste rutine og gir meg masse glede som varer utover dagen. Skapergleden med fullført prosjekt driver meg. Samtidig har jeg alltid neste prosjekt i bakhodet og vil gjerne starte på den på beste og raskeste måten også. Noen ganger stopper jeg opp i mitt strikkeunivers, tar meg god tid og glemmer alt annet rundt meg. Det blir en slags meditasjon. Det er en utrolig mestringsfølelse å lage sine egne plagg.
Familien min har vært min store støtte og gitt meg en enorm arbeidslyst og glede, og jeg er utrolig stolt av å kunne presentere en ferdig bok. I tillegg er begge jentene mine modeller i boken. At Cappelen Damm og redaktør Anne-Berit Tuft har hatt tro på meg og mitt arbeide har gitt meg mye energi. Det har vært en reise med hele følelsesregisteret tatt i bruk.
Følg meg gjerne på Instagram, @tovelindtein, om du ønsker å ta del i min strikkeverden.

Tove Lindtein, august 2019

Jeg har en filosofi om at jeg skal ha på meg et hjemmestrikket plagg hver dag.

Til toppen