Livet må ha mening av Viktor E. Frankl (Lydbok MP3-CD)

Livet må ha mening (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Johan B. Hygen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Eide, Anderz
Spilletid: 4:32
Filformat: MP3
Forlag: Viatone
Språk: Bokmål
Originaltittel: Trotzdem ja zum Leben sagen
Oversatt av: Hygen, Johan B.
ISBN/EAN: 9788771832457
Omtale Livet må ha mening
"Til syvende og sist burde vi mennesker ikke spørre hva meningen med livet er, men heller innse at det er oss selv som blir spurt."
Dette er én av konklusjonene som Viktor E. Frankl trekker i logoterapien, som han utviklet på bakgrunn av sine tre år som konsentrasjonsleirfange. Ønsket om å få teoriene sine utbredt gav ham meningen med livet, og gjorde ifølge ham selv at han overlevde de umenneskelige vilkårene. I logoterapien blir viljen til mening framhevet som menneskets viktigste drivkraft, i motsetning til Freuds viljen til lyst og Adlers viljen til makt. Den bygger på den moderne eksistensialismen, som tar utgangspunkt i menneskets frie valg og ansvar framfor å oppfatte det som maskinelt og determinert av arv og miljø.
Logoterapien, som i dag utøves på flerfoldige klinikker verden over, beskrives klart og enkelt i bokens andre halvdel, mens første del beskriver Frankls opplevelser som konsentrasjonsleirfange - en beskrivelse som er spesielt rystende på grunn av framstillingens nøkterne og analyserende form.
Livet må ha mening (Trotzdem Ja zum Leben sagen) er en av få bøker som kontant har vært på markedet siden utgivelsen i 1947. Den er gjenopptrykt i utallige opplag, og på bibliotekene står man fortsatt i kø for å låne den. Den er solgt i millionopplag verden over, og er listet som en av de ti mest innflytelsesrike bøkene i USA.

Til toppen

Andre utgaver

Man's search for meaning
Engelsk Heftet 2008
Man's search for meaning
Engelsk Innbundet 2011
Livet må ha mening
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Livet må ha mening
Bokmål Innbundet 2018
Livet må ha mening
Bokmål Ebok 2018