Løsarbeidersamfunnet av Line Eldring og Elin Ørjasæter (Ebok)
Ebok

Løsarbeidersamfunnet (Ebok)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Readium LCP
Filstørrelse: 2.34 MB
Filformat: EPUB3
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202767327
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Løsarbeidersamfunnet

Andelen arbeidstakere uten fast jobb vokser i den vestlige verden. Dette er mennesker som har korttidskontrakter eller nulltimerskontrakter, det er innleide, ringevikarer, frilansere og selvstendig næringsdrivende. Internasjonalt diskuteres det om disse løsarbeiderne, som har fått betegnelsen prekariatet, utgjør en ny samfunnsklasse.

Løsarbeidersamfunnet tar for seg utviklingen i Norge, og gir en bred oversikt over ulike tilknytningsformer i arbeidslivet, både når det gjelder juss og tall. Eksemplene spenner fra østeuropeere på norske byggeplasser til høytlønnede IT-konsulenter i delvis statseide bedrifter. Boka drøfter de nye utfordringene vi møter gjennom digitale plattformer, og ser også på nye gråsoner hvor arbeidstakerrettighetene svekkes.

Løsarbeidersamfunnet presenterer nye perspektiver på de mest brennbare spørsmålene i norsk arbeidslivspolitikk. Forfatternes ulike politiske ståsteder, men felles bekymring for utviklingen i arbeidslivet, gjør boka til et originalt og viktig bidrag i samfunnsdebatten.

Til toppen

Andre utgaver

Løsarbeidersamfunnet
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Line Eldring og Elin Ørjasæter: